Mali grad

Jubilejni Čarobni dan privabil rekordno število obiskovalcev

02.09.2019

 

Jubilejni Čarobni dan privabil rekordno število obiskovalcevV Arboretumu Volčji Potok je včeraj, v nedeljo, 1. septembra 2019, potekal Čarobni dan. In dan je bil resnično čaroben, saj so organizatorji, Netvizija d. o. o. in Zavod Zaupanje, 10. rojstni dan proslavili z rekordnim številom obiskovalcev. Več kot 20.000 obiskovalk in obiskovalcev se je zabavalo na zelenicah kamniškega bisera. Zbranim se je pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj s podžupanom Aleksandrom Uršičem, občinskimi svetnicami in svetniki, direktorjem Arboretuma Vočji Potok Alešem Ocepkom in Barbaro Novak iz družbe Netvizija d. o. o.

Po Arboretumu Volčji Potok so se prvo nedeljo v septembru zopet razlegali otroški kriki navdušenja. V čarobnih kotičkih zelene dežele se je barvito dogajanje za vso družino odvijalo ob čarobnem sončnem dnevu, poskrbljeno pa je bilo za ustvarjalne rokice, športne navdušence, ljubitelje živali, adrenalina in glasbe.

V osrčju pisane oaze cvetja so naše najmlajše junake zabavale kreativne in plesne delavnice, gibalne urice, športni izzivi, številne predstave ter dogodivščine polne glasbe in čarobnih doživetij. Otroci so se tako lahko med drugim udeležili otroškega teka, preizkusili v plezanju po plezalni steni in jahanju konj ter si ogledali pristanek in vzlet helikopterja Slovenske vojske, ki so si ga lahko tudi pobliže ogledali. Spoznavali so tudi eksotične živali, posebno vzdušje so pripravili člani akrobatske skupine Dunking Devils, ki so navdušili slehernega obiskovalca.

Za glasbeno popestritev so med drugim na glavnem odru poskrbeli Omar Naber, Pepel in kri, Eva Černe, Nuša Derenda, Regina, Rebeka Dremelj, Alenka Gotar, Anže Šuštar, Nuška Drašček ter čarodej Toni. Kot že veleva običaj, pa zabavno dogajanje v jutranjih urah odprejo godbenice in godbeniki Mestne godbe Kamnik in članice Društva kamniških mažoretk Veronika.

Ker je Čarobni dan v Arboretumu praznoval že 10. rojstni dan, so se ob 13. uri obiskovalci lahko posladkali s kar desetimi tortami, pri tem pa so prisluhnili pozdravnim besedam župana Matej Slapar in Barbare Novak iz družbe Netvizija d. o. o. Slednja se je zahvalila vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uresničitvi in izvedbi vseh Čarobnih dnevov do sedaj in ni ostala ravnodušna, da so travniki in zelene površine parka zapolnjeni do zadnjega kotička. Poudarila je, da gre za organizacijsko zahteven projekt ter se iskreno zahvalila za podporo in pomoč tudi Občini Kamnik in Arboretumu Volčji Potok.

Župan Matej Slapar je ob tej priložnosti dejal, da se nahajamo v najlepšem parku, ki v soju Čarobnega dne ponuja neskončne možnosti zabave: »V čudovitem okolju Arboretuma Volčji Potok z velikim veseljem gostimo vse generacije, ki v našo občino prihajajo resnično od vsepovsod. Čarobne dogodivščine, ki spremljajo druženje ob začetku šolskega leta, pa so nekaj, kar verjamem, da ostanejo v spominu predvsem našim najmlajšim. To je dan, ko družine brezskrbno preživljajo svoj prosti čas in razigrano »potujejo« po čarobnih deželah ter se prepustijo prijetni poletni zabavi na prostranih zelenicah našega izjemnega parka. Seveda velja za to zahvala organizatorjema družbi Netviziji d. o. o. in Zavodu Zaupanje, ne nazadnje in predvsem pa Arboretumu Volčji Potok. Ponosen sem na vse, ki kakorkoli prispevajo k temu, da lahko ob zaključku rečemo: »Naslednje leto se ponovno srečamo.« Zbrane je ob tej priložnosti povabil, da Kamnik še obiščejo, saj smo ponosni na kar nekaj zanimivih točk, vrednih ogleda in obiska.

Tokratni Čarobni dan je imel dobrodelno noto, skupaj z množico društev so bila namreč zbrana sredstva za več kot 10 otrok iz socialno šibkejšega okolja, mladim talentom pa je bilo podarjeno obiskovanje različnih obšolskih dejavnosti.

ČAROBNI DAN ISKRENE ČESTITKE ZA 10. ROJSTNI DAN.


<< Nazaj | Novice