Mali grad

Jubilejni 20. redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline

14.03.2015

 

V gostilni pri Čibru je dopoldan potekal jubilejni 20. redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline. Povabilu članic društva se je, tako kot vsako leto, z velikim veseljem odzval tudi župan Marjan Šarec.

Društvo danes šteje 130 članic in zajema področje vse Tuhinjske doline od Tučne pa vse do konca Motnika. V letu 2014 so se sestajale na rednih sestankih, poleg tega so bile aktivne na kuharskih in drugih delavnicah, sejmih, tečajih in predavanjih, udeležile so se tudi občnega zbora Zveze kmetic Slovenije, občnih zborov sosednjih oziroma podobnih društev.

Delovno predsedstvo je predstavilo poročila in realizacijo dela v lanskem letu, članice pa so potrdile program dela za leto 2015. Predsednica Društva podeželskih žena Tuhinjske doline Janja Pestotnik je poudarila, da je okrogli jubilej društva pomembna prelomnica v njihovem delovanju in, da gre zahvala prav vsem članicam, ki so kakorkoli pripomogle k uspešnosti delovanja društva. »Ponovno je prišel čas za naš vsakoletni redni občni zbor. Letos mineva dvajset let od uradne registracije našega društva, torej se že dve desetletji redno srečujemo v mesecu marcu. Lansko leto smo bile zelo dejavne na vseh področjih. Na svetovni dan kmetic in ob tem prazniku se v organizaciji ZKS vsako leto izbira kmetica leta. Tudi me smo imele svojo predstavnico. Zastopala nas je gospa Marija Orehovec, za katero smo stiskale pesti, a žal je laskavi naslov odšel v Mežiško dolino. S peko kruha smo sodelovale pri tradicionalnem slovenskem zajtrku, pripravile smo večjo pogostitev ob dnevu Rudolfa Maistra in nato še na proslavi ob dnevu samostojnosti. Še vedno obiskujemo članice ob okroglih jubilejih ter jih skromno obdarimo. Naj še omenim, da je konec leta 2013 na novo zaživela naša spletna stran. Vsa zahvala velja naši tajnici Urški, ki ažurno spremlja dogajanje in objavlja številne prispevke. Menim, da smo bile čez celo leto zelo aktivne. Zato bi se ob tej priliki zahvalila vsem članicam, posebej še odbornicam, še enkrat pa velja zahvala našima tajnici in blagajničarki, ki požrtvovalno opravljata vse zadano delo.«

Na redni letni občni zbor so članice povabile tudi župana Marjana Šarca, ki je ženam čestital ob 20. obletnici delovanja ter se jim zahvalil za medsebojno sodelovanje in dobro opravljeno delo v lanskem letu. »Bistveno je da delate, da se družite, da se vsako leto zberete na tem občnem zboru v vedno večjem številu. Pred kratkim ste praznovale svoj praznik, konec meseca boste še enega, zato mi dovolite, da vam v vmesnem času čestitam za oba praznika. Naj bo to zahvala za vaše vsakdanje delo, ki je takšno, ki se ga morda ne vidi vedno, a brez njega stvari ne bi obstajale. Tega se v življenju premalo zavedamo. Vaše delo se premalo ceni, je pa izredno pomembno. Hvala lepa za vse in upam, da boste še tako uspešno delovale.«

Ob koncu se jim je pridružil še častni občan Občine Kamnik dr. Aleksandar Doplihar, ki jim je pripravil zanimivo predavanje na temo znakov in zdravljenja zahrbtne bolezni borelije.


<< Nazaj | Novice