Mali grad

Jubilejni 10. kolesarski maraton Kamnik – Vinica

27.06.2015

 

Kamniško Športno kulturno društvo Grintovci so organizirali jubilejni, 10. kolesarski maraton Kamnik-Vinica. Zaključka se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Kolesarskega maratona Kamnik-Vinica se običajno udeležujejo športni navdušenci iz vrst gasilcev, njihovi prijatelji ter drugi športni zanesenjaki, ki poleg kolesarjenja v dobri družbi, radi uživajo v naravi ter spoznavajo nove kraje. Trasa je zelo slikovita in razgibana. Pot pa je, kot vsako leto, potekala mimo Arboretuma Volčji Potok, proti Ihanu in Dolskem.

50 udeležencev je nato občudovalo kraje ob reki Savi do Litije in mimo znamenitega gradu Bogenšperk prikolesarilo do slikovitega mesta Žužemberk. Ob gradu v Žužemberku je bil glavni postanek, kjer so si kolesarji nabrali novih moči za nadaljevanje poti do Črmošnjic in preko prelaza Brezovica, nato pa so se počasi spustili v prelepo Belo krajino. Cilj maratona je bil v Vinici, ob reki Kolpi. Prihod na cilj v Vinici je vedno prav posebno doživetje, saj kolesarje pričakajo zvoki harmonike, veseli navijači in kar je za kolesarje še kako pomembno, zaslužen vrček hladnega piva ter skok v osvežujočo Kolpo.

Dolžina maratona zahteva od udeležencev dobro psihofizično pripravljenost, zato so prav vsi, ki so prispeli na cilj maratona Kamnik – Vinica, zmagovalci.

Grintovci so skupaj s Tamburaško skupino Melos, člani Mestne godbe Kamnik in prijatelji v kampu Katra poskrbeli za športni zaključek maratona s kulturnim programom. Glavni pobudnik in organizator vseh desetih maratonov Franc Golob je vsem 50 udeležencem iskreno čestital za prevoženih 140 kilometrov, ki so jih prekolesarili v približno 5 urah in 30 minutah.

Športnim čestitkam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec, posebno zahvalo pa izročil prav Francu Golobu za uspešno izvedbo in odlično organizacijo maratonov Kamnik – Vinica. »Vaša skrb za prijatelje in krepitev zdravega duha je neprecenljiva. S tem prav vsakemu dajete podporo in širite misel, da je zmago lepo z nekom deliti,« je še dodal župan.

Seveda je čestital tudi vsem vztrajnim kolesarjem in prav vsakemu podelil medaljo in simbolično darilo. Dvema udeležencema, Marjanu Golobu in Janezu Vavpetiču, pa je župan Marjan Šarec izročil posebno priznanje, saj sta se udeležila prav vseh desetih maratonov Kamnik – Vinica.

Druženje se je nadaljevalo v veselem razpoloženju in pogovoru in odlični torti, ki je imela posebno sladek, jubilejni okus.


<< Nazaj | Novice