Mali grad

Jesenski dvori dobivajo končno podobo

12.08.2010

 

Gradnja 30 oskrbovanih stanovanj Jesenski dvori v bližini Doma starejših občanov v Kamniku napreduje po predvidenih terminskih planih in je v zaključni fazi. V drugi polovici septembra dan odprtih vrat.

V bližini Doma starejših občanov v Kamniku so lanskega septembra pričeli z gradnjo 4 stanovanjskih hiš, kjer bo na voljo 30 oskrbovanih stanovanj velikosti med 33m2 in 72m2. Stanovanja bodo opremljena z lastno kopalnico in sanitarijam ter kuhinjskim kotičkom, stanovanjske hiše bodo imele dvigalo, v neposredni bližini pa bo urejenih 25 parkirnih mest za potrebe stanovalcev ter dvorišče, ki bo služilo kot prijeten zunanji prostor za druženje.

Dom starejših občanov in oskrbovana stanovanja iz zraka, foto Primož Hieng

V sklopu Doma starejših občanov bo stanovalcem na voljo osnovna ter socialna oskrba, kot tudi nekatere ostale storitve, ki se bodo po obsegu in vrsti oskrbe prilagodile potrebam in željam posameznega stanovalca.

Trenutno izvajalci zaključujejo z gradbeno-obrtniškimi deli, fasado in urejanjem okolice. Sredi septembra investitor, podjetje Alfa-M iz Trzina, načrtuje tehnični pregled, v drugi polovici septembra pa tudi dan odprtih vrat, ko si bodo potencialni kupci ter bodoči stanovalci te manjše soseske že lahko ogledali nekaj stanovanj.

Po načrtih pa poteka tudi gradnja oskrbovanih stanovanj »Pod skalco«, prav tako v neposredni bližini Doma starejših občanov v Kamniku. 3 objekti s skupno 96 stanovanji, ki bodo predvidoma vseljiva maja 2011, bodo jeseni že pod streho. Investitor, podjetje Dolenjgrad, zato v začetku oktobra načrtuje ponovno predstavitveno srečanje, namenjeno bodočim stanovalcem ter potencialnim kupcem.


<< Nazaj | Novice