Mali grad

Jesenska pripoved na Tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

29.10.2016

 

Že jutranje sonce je naznanilo, da bo današnja zadnja sobota v mesecu oktobru na Glavni trg privabila lepo število ponudnikov zdrave, lokalne, doma pridelane hrane, saj se je med 8. in 13. uro tradicionalno odvijala Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko.

Jesenska pripoved na Tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

Stojnice so se, poleg domače zelenjave in sadja, šibile tudi pod težo dobrot, kot so domači siri, skute, namazi in marmelade, mesni izdelki, pekovska peciva, piškoti, potice ter kruh in številne druge domače dobrote, rokodelci pa so ponujali umetelne izdelke, narejene z veliko ljubezni.

Posebno pozornost je pritegnila stojnica Osnovne šole 27. julij Kamnik, na kateri so učenci ponujali marmelade, sokove in ostale izvrstne domače jedi, ki so jih skupaj z učiteljicami pripravili sami.

Predstavili pa so se še: Ekološka kmetija Trebušak, Kmetija Pr´Gabršk, Kmetija Pr´Anžič, Kmetija Špeh, trgovina Zlata ptička, Hiša slaščic Tarangela, Domače mesnine Soud, Zelenjavni vrt Tina, Moja narava, Ivankini krofi, Kleč Mirela, Društvo podeželjskih žena Tuhinjske doline, kamniške vezilje, Meso Kamnik z mesarjem Antonom, slaščičarka Darja Pirš z Mojčinimi dobrotami in rokodelstvo Gabrovec.

Ob začetku krompirjevih počitnic ter bližajoči se noči čarovnic, je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše, saj je bila organizirana brezplačna otroška delavnica izdelovanja čarovniških buč, ki so jo pripravila dekleta iz Reciklarnice, na gostujoči stojnici pa se je tokrat predstavilo Društvo rejcev drobnice Kamnik.

Barvita jesenska ponudba je privabila pisano druščino obiskovalcev, tržni dan, 38. po vrsti, pa je tako minil v znamenju jeseni, krompirjevih počitnic in bližajoče se noči čarovnic.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice