Mali grad

Jernej Prebil z zlatom in dvema srebrnima odličjema, Eva Bende z zlatom na 33. Špelinem in Vesninem memorial v Kranju

21.11.2016

 

V soboto, 19. in nedeljo, 20. novembra 2016, so se plavalci prve in druge selekcije Plavalnega kluba Calcit Kamnik udeležili plavalne tekme 33. Špelin in Vesnin memorial v Kranju.

Jernej Prebil z zlatom in dvema srebrnima odličjema, Eva Bende z zlatom na 33. Špelinem in Vesninem memorial v Kranju

Tekmovanje je bilo posvečeno dvema izrednima slovenskima plavalkama - Špeli Rebolj in Vesni Praprotnik, ki sta v začetku 80-tih izgubili svoji življenji. Špela v letalski nesreči na Korziki, Vesna pa v prometni nesreči. Obe plavalki sta konec sedemdesetih tvorili steber mlade generacije plavalk in plavalcev kranjskega Triglava, ki je krojila vrh jugoslovanskega ter evropskega plavanja.

Na mednarodnem mitingu, ki se ga je udeležilo 415 tekmovalcev iz 31 klubov in 6 držav, so kamniški plavalci uspešno nastopali. Skupno se je tekmovanja udeležilo 20 naših plavalcev, ki so zabeležili 41 startov. Za 12 plavalcev druge selekcije, ki jo vodi trener Rok Bajc, je bila to prva tekma v letošnji sezoni, a so z lepim številom obplavanih osebnih rekordov poskrbeli za optimistično nadaljevanje zimske sezone v 25-metrskih bazenih. 8 plavalcev prve selekcije, pod vodstvom trenerja Emila Tahirovića, pa se je uspešno borilo s konkurenco in se potegovalo za medalje v dveh mlajših razpisanih kategorijah.

Ob dobrem plavanju večine plavalcev prve selekcije gre posebna pohvala Jerneju Prebilu (2002), ki se je v konkurenci z leto dni starejšimi dečki dokazal z odličnimi uvrstitvami, in sicer 1. mesto na 50 metrov prosto in dve 2. mesti na 100 metrov in 200 metrov prosto. Eva Bende(2004) pa je v svoji kategoriji osvojila zlato na 50 metrov prosto.

Čestitke plavalcem in trenerjema!

Besedilo: Helena Končar, Plavalni klub Kamnik
Fotografije: arhiv Plavalni klub Kamnik                        


<< Nazaj | Novice