Mali grad

Jazzovski ognjemet

24.03.2014

 

Jazzovski spektakel Miles Smiles se bo brez dvoma zapisal v kamniško zgodovino kot najpomembnejši jazzovski koncert – seveda le, če ga ne bo zasenčila katera od prihodnjih Veronikinih zgodb. Miles Smiles je seveda t. i. jazzovska superskupina, saj jo sestavljajo štirje vrhunski glasbeniki, ki imajo vsak svojo zelo uspešno kariero. 

Skupaj so tako trčile ustvarjalne energije in virtuozne sposobnosti štirih karizmatičnih jazzistov na vrhuncu glasbenih ustvarjalnih moči. Za osnovo so si izbrali skladbe z repertoarja nepozabnega in navdihujočega Milesa Davisa, odigrali in nadgradili so jih z lucidnim vpogledom, pogosto tudi z duhovitimi prebliski.

Koncerta se je, skupaj z ženo, udeležil tudi veleposlanik Veleposlaništva Združenih držav Amerike nj. eksc. gospod Joseph A. Mussomeli. V pogovoru z organizatorji Veronikinih koncertov se je izkazal kot izjemno prijeten sogovornik in pohvalil dosedanje delo ter organizacijo prireditve. Seveda pa je bil nad koncertom navdušen.

Vzajemna medigra vseh štirih se je prav iskrila od virtuoznih pasaž, ki pa so bile vse tako domišljeno postavljene, da nam niso dopustile niti kančka oddiha ali bognedaj priložnosti za pogled na uro na mobilnem telefonu. Da bo šel petkov koncert v anale, priča tudi ena najboljših izvedb znane skladbe Miles Davisa, Jean Pierre, ki so jo Wallace, Larry, Ralphe in Alphonse odigrali, kot še nikoli od pričetka naše galaksije.

Nekaj izjav:

Alphonse Mouzon, bobnar: »Zasedba Miles Smiles je najboljša od vseh, v katerih sem igral – in ni jih bilo malo.«

Ralphe Armstrong, basist: »To je bil izjemen koncert, krasno vzdušje, najboljši doslej na naši turneji. V tem mestu so prijetni ljudje in občinstvo nas je zelo naklonjeno sprejelo, res krasno občinstvo! In ker smo se dobro počutili, smo tudi dali vse od sebe in odigrali res dober koncert! Upam, da se še kdaj vrnemo k vam.«

Wallace Roney, trobentač: »Resnično imam rad to zasedbo Miles Smiles in nocoj (v Kamniku) smo zveneli še posebej dobro, energija občinstva nas je dejansko dvignila.«

Galerijo fotografij najdete na www.veronikinezgodbe.si.

Besedilo: M.K.
Fotografije: L.K., K.U., H.Š.


<< Nazaj | Novice