Mali grad

Jazzovski »mački« očarali občinstvo kamniškega Kluba Kino dom

14.10.2013

 

Novoustanovljeno kamniško društvo Veronikine zgodbe je v soboto, 12. oktobra 2013, v prijetnem klubskem vzdušju Kino doma pripravilo koncert Remake Swing kvarteta z izvrstnim saksofonistom Jernejem Podbojem na čelu. 

V trdno oporo mu je bila ritem sekcija: kitarist in občasni vokalist Aleš Strajnar, bobnar Marjan Loborec in mladenič na kontrabasu Klemen Krajc, vsi so se izkazali tudi s kratkimi, jedrnatimi in zelo učinkovitimi solističnimi vložki. Glasbeniki imajo seveda zavidanja vredno glasbeno kilometrino, kvartet pa so sestavili predvsem zaradi veselja do igranja skladb iz časa swinga. Tako smo tudi v Kamniku poslušali večno zelene jazzovske uspešnice kot so I Remember You, Rose Room, It Don't Mean A Thing, After You've Gone, Everything Happens To Me in mnogih drugih. Repertoarno se torej vračajo k izvorom in igrajo predvsem za svojo dušo.

Skratka, soočili smo se z glasbo zadovoljnih glasbenikov, ki so bili svoje znanje in očaranost nad jazzovsko tradicijo pripravljeni deliti z naklonjenim občinstvom, ki je na srečo polno zasedla Klub. Harmonično spajanje različnih glasbeno-kulinaričnih posvetnih užitkov so lepo dopolnile tudi čutne slike Lojzeta Kalinška.

Jernej Podboj, ustanovni član legendarne zasedbe Mladi levi, nam je tudi zaupal, da z »levi« ponovno pospešeno vadijo in se po desetletjih molka v naslednjem letu vračajo na koncertna prizorišča. Kar je seveda izziv društvu Veronikine zgodbe, da jih pripelje na katerega od kamniških prizorišč. Že v sredo, 6. novembra 2013, Veronikine zgodbe pripravljajo novo jazzovsko poslastico – v veliki dvorani Doma kulture Kamnik bo koncert tria kamniškega pianista Gregorja Ftičarja z odličnima glasbenima prijateljema, avstrijskim bobnarjem Klemensom Marktlom in italijanskim basistom Stefanom Sennijem. V nekaterih skladbah se jim bosta pridružila tudi priljubljena kamniška glasbenika – pevka Irena Vidic in saksofonist Rok Spruk. V soboto, 30. novembra 2013, sledi nastop avstrijske jazzovske atrakcije – septeta Mojitos, ki navdušuje z glasbeno mešanico latina, fusiona, funka in sodobnega jazza.

Vrhunec letošnje kamniške jazzovske sezone pa bo v nedeljo, 22. decembra 2013, in sicer s spektakularnim nastopom Big Banda RTV Slovenije pod dirigentskim vodstvom resnične kamniške glasbene legende Emila Spruka. Pripravil bo koncert nenavadnih ali drugače rečeno povsem nepričakovanih priredb skladb z repertoarja še danes izjemno popularnega Glenna Millerja z Nušo Derendo kot vokalno solistko. Vsa našteta glasbena imena zagotavljajo vrhunske glasbene dogodke, ki jih ne kaže zamuditi. 

Več informacij najdete na: http://www.veronikinezgodbe.si ali http://www.facebook.com/veronikinezgodbe.

Besedilo: Marko Kumer
Fotografije: Lojze Kalinšek


<< Nazaj | Novice