Mali grad

Javno množično testiranje na SARS-CoV-2

05.11.2021

 

Brezplačno množično testiranje na SARS-CoV-2Občina Kamnik in izvajalec testiranja Zdravstveni zavod Zdravje občanke in občane obvešča o novih terminih. Od danes, ponedeljka, 8. novembra 2021, dalje so hitri testi, ki jih izvaja Zdravstveni zavod Zdravje pri Domu kulture Kamnik, brezplačni. 

TERMINI

DATUM  DAN DOPOLDAN POPOLDAN
5. 11. 2021 PETEK   14.00 – 18.00
8. 11. 2021 PONEDELJEK  8.00 – 12.00  
10. 11. 2021 SREDA   15.00 – 19.00
12. 11. 2021 PETEK   14.00 – 18.00

V kolikor bodo potrebe po testiranjih večje, boste o dodatnih terminih obveščeni naknadno.

V času energetske sanacije Doma kulture Kamnik se hitro testiranje izvaja v mobilnem kontejnerju Civilne zaščite na parkirišču pred Domom kulture Kamnik. Logistično in tehnično podporo Zdravstvenemu zavodu Zdravje nudi Občinski štab Civilne zaščite.


Javno množično testiranje na SARS-CoV-2

Pri čakanju na odvzem brisa upoštevajte navodila prostovoljcev Občinskega štaba Civilne zaščite občine Kamnik, ki izvajajo rediteljsko službo in skrbijo za prometno varnost ter red na vstopni točki. Ves čas vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 metra in obvezno nosite zaščitno masko.

Na odvzem brisa se ni potrebno predhodno naročati, s seboj pa imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. O rezultatu testiranja boste obveščeni na številko SMS, ki jo boste navedli ob odvzemu brisa.

Negativen rezultat testa pomeni, da trenutno virus v brisu ni zaznaven in naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste že čez nekaj ur lahko pozitivni. V primeru pozitivnega rezultata pa se takoj izolirajte in o tem obvestite izbranega zdravnika.

V Domu kulture Kamnik, kjer Zdravstveni zavod Zdravje izvaja testiranje s hitrimi antigenskimi testi, pisnih potrdil ne izdajajo. Testiranci, ki bi želeli izvid, lahko pokličejo v Zdravstveni zavod Zdravje ali pišejo na testiranje@zzzdravje.si, izvajalec pa jim bo izvid poslal po elektronski pošti.

Testiranje je namenjeno odkrivanju asimptomatskih zdravih prenašalcev virusa in ne testiranju ljudi, ki imajo prisotne lahko tudi blage simptome okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na koronamobi 051 642 922.


zVEM

V skladu z zakonodajo (ZZPPZ) se v Centralnem registru podatkov o pacientu (CRPP) obdelujejo podatki o vseh opravljenih testiranjih na virus SARS-CoV-2. Preko www.zvem.ezdrav.si lahko do svojih dokumentov in podatkov dostopa pacient zase ali za svoje otroke do 15. leta starosti. Za dostop je potrebno katerokoli veljavno digitalno potrdilo, dokumenti so dostopni po registraciji na portal. Na portalu je možen tudi izpis potrdila o izvidu testa. Vpogled v CRPP ima tudi vsak osebni zdravnik (Centralni register podatkov o pacientu), ki lahko potrdilo natisne. Potrdilo lahko dobite torej tudi pri osebnem zdravniku.

Dostop do portala https://zvem.ezdrav.si/ in s tem do natisnjenega potrdila o testiranju in cepljenju je od 30. 4. 2021 možen tudi brez kvalificiranega digitalnega potrdila, in sicer s potrditvijo prek SMS-a (Enkratno geslo smsPASS) https://zvem.ezdrav.si/-/prehod-na-sistem-sipass.


<< Nazaj | Novice