Mali grad

Janez Uršič gasilcem PGD Kamniška Bistrica ob dvojnem jubileju podaril avtomatski srčni defibrilator

13.08.2010

 

Gasilci in krajani so od včeraj bogatejši za napravo, ki se uporablja ob nenadnem srčnem zastoju. Uporaba defibrilatorja pomeni boljšo možnost preživetja

Janez Uršič je v četrtek praznoval dvojni jubilej – 60. rojstni dan in 70. letnico Gostišča Pri planinskem orlu. Kot pravi sam, se to leto ni odločil za večje praznovanje, temveč je denar namenil nakupu srčnega defibrilatorja, ki ga je včeraj predal gasilcem PGD Kamniška Bistrica.

Uporabo defibrilatorja, naprava zahteva pravilno in pravočasno uporabo, je zbranim prikazal predstavnik podjetja Meditra, v nadaljevanju pa so šolsko napravo preizkusili tudi domači gasilci.

Dogodka sta se udeležila tudi župan Tone Smolnikar in podžupan Brane Golubovič.

 

Občina Kamnik sicer vsako leto visoka sredstva namenja za delovanje Civilne zaščite Kamnik, kamor sodijo tudi vsa prostovoljna gasilska društva v občini.

Po besedah podžupana Goluboviča, je gesta Janeza Uršiča, da je ob svojem življenjskem jubileju podaril avtomatski zunanji defibrilator bistriškim gasilcem, dejanje, vredno vse pohvale in občudovanja. »Gre za še en dokaz, da lahko vsak posameznik ali skupina ljudi naredi marsikaj za svojo okolico, ter da solidarnost in čut za sočloveka in okolico še nista izginila« dodaja podžupan Golubovič.


<< Nazaj | Novice