Mali grad

Jan Planinc: V napadu bomo morali biti bolj pogumni

10.04.2013

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa na prvo finalno tekmo končnice državnega prvenstva nimajo najboljših spominov. Pred tekmo so se zavedali, da bodo težko presenetili aktualne državne prvake, toda v Tivoliju so v letošnji sezoni vedno igrali dobro, dvorana jim ustreza, v njej so imeli veliko treningov, tudi nekaj prijateljskih tekem. A ne glede na vse so bili od prve točke naprej daleč od vsaj častnega niza, kaj šele zmage. Pred jutrišnjo drugo finalno tekmo, ki bo ob 18.30 uri v športni dvorani Kamnik, obljubljajo, da bodo svojo kožo drago prodali, in, če nič drugega, namučili Ljubljančane. Vendar bodo morali še kako popraviti svojo igro.

»Tudi sami smo na prvi finalni tekmi pričakovali, da bomo nudili boljši odpor Ljubljančanom, vendar nam žal to ni uspelo. Zatajili smo praktično v vseh elementih igre, najbolj pa v napadu, kjer smo imeli resnično slab dan. Dejstvo je, da smo naleteli na drugačen blok, kakršnega smo navajeni na naših treningih, zato smo potrebovali kar nekaj časa, da smo se nanj prilagodili. Škoda je, da smo dovolili, da so nam na začetku vsakega niza pobegnili, da jim nismo bili enakovredni, tako da tekma ni bila najbolj kakovostna. Verjamem, da bomo v svoji dvorani igrali bolje. Želimo si vsaj tako glasne podpore s tribun, kot je bila v Tivoliju, kjer so bili naši navijači na precej višji ravni kot mi, in če bomo svoje dodali še mi na igrišču, bi lahko prišlo do zanimive tekme,« je samokritično prvo finalno tekmo ocenil kapetan Kamničanov Jan Planinc, ki ga to, da so Ljubljančani zaigrali v polni zasedbi, ni presenetilo.

»Že njihov trener Luka Slabe je pred tekmo povedal, da že nekaj časa trenirajo vsi igralci, tako da smo vedeli, da ne bodo imeli podobnih težav, kot pred polfinalnima tekmama s Panvito. Sicer pa imamo tudi sami skozi celotno sezono težave s poškodbami. Tako smo že pred začetkom modre skupini praktično ostali brez Matjaža Sušca, ki bi ga še kako potrebovali, toda poškodbe so sestavni del igre in tisti, ki je v določenem trenutku na igrišču, mora dati vse od sebe. V nedeljo je bil ACH pač boljši.«

Da bodo Kamničani jutri enakovrednejši Ljubljančanom, bodo morali v svoji igri marsikaj popraviti, česar se zaveda tudi Jan Planinc. »Pravzaprav kar vse, kajti prav v vseh elementih odbojkarske igre imamo rezerve. Predvsem bomo morali biti v napadu bolj drzni, bolj pogumni, tudi z blokom bo treba zaustaviti kakšen napad več, pa tudi sprejem bo moral biti na višji ravni. V tej sezoni nam je to na nekaterih tekmah že lepo uspevalo. Če nas bodo Ljubljančani po gladki zmagi na prvi tekmi malce podcenili, bi bila to seveda voda na naš mlin. Kot rečeno pričakujemo tudi bučno podporo s tribun, saj so že v Tivoliju bili glasni, zato verjamem, da bodo v svoji dvorani še glasnejši,« si pomoči gledalcev želi eden od treh reprezentantov Calcit Volleyballa, ki bo imel motiv več, da se dokaže selektorju slovenske reprezentance Luki Slabetu, sicer trenerju ACH Volleyja. »Tudi če Slabe ne bi bil selektor, bi bil motiv isti. Gre za finale končnice državnega prvenstva, kjer je pri vsakem igralcu motiv izredno velik. Dobro, nam se v nedeljo ni izšlo, zato moramo jutri res zaigrati bolje in pokazati, da znamo tudi mi igrati dobro odbojko,« napoveduje sprejemalec kamniške ekipe.

Čeprav so ljubljanski odbojkarji do prve zmaga v finalu končnice prišli na relativno lahek način, se zavedajo, da so šele na tretjini poti do ubranitve naslova državnih prvakov.

"S psihološkega vidika je vsekakor bolje, da smo finalno serijo začeli z zmago. Na prvi tekmi igra ni bila najbolj blesteča, saj smo oboji veliko tvegali in naredili veliko napak s servisi, je pa res, da so bili sprejemalci obeh ekipi ves čas pod pritiskom. Dobro, na prvi tekmi se je izšlo nam, verjamem, da se nam bo tudi v Kamniku, kjer bo verjetno precej bolj bučno, kot je bilo v Tivoliju. Več navijačev bodo zagotovo imeli Kamničani, dodaten izziv za nas pa bo, kako se bomo, zaradi nižjega stropa, znašli v dvorani. Na tekmi srednjeevropske lige se nam je izšlo, verjamem, da se nam bo tudi tokrat, v vsakem primeru pa se že veselim jutrišnje tekme," je v pričakovanju druge finalne tekme kapetan ljubljanske ekipe Andrej Flajs.

FINALE KONČNICE V 1. DOL ZA MOŠKE

Prva tekma, 7. april: ACH Volley – Calcit Volleyball 3:0 (20, 15, 18).

Druga tekma, 11. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 18.30).

Tretja tekma, 14. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (dvorana Tivoli, 17.00).

Morebitna četrta tekma, 16. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 17.00).

Morebitna peta tekma, 20. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (dvorana Tivoli, 17.00).

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice