Mali grad

Jadranje za jutri 2015

15.05.2015

 

Športno društvo SAPPA iz Kamnika tudi v tem letu namerava izvesti svoj izobraževalno-terapevtski projekt Jadranje za jutri, ki je namenjen otrokom z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Letos že šestič. Projekt bo potekal v času od 27. do 30. maja v marini Veruda pri Puli. V letošnji 4-dnevni projekt bo vključeno 6 jadrnic. Na vsaki jadrnici bo 6 osnovnošolskih otrok oziroma mladostnikov, dva pedagoga - spremljevalca ter dva oziroma trije člani posadke. Vse čas projektu bo z udeleženci tudi novinarka Jasna Tepina.

Svojo udeležbo na letošnjem projektu so potrdile naslednje vzgojno-izobraževalne ustanove za otroke oziroma mladostnike s posebnimi potrebami:

Jadra se približno do 5 ur dnevno, po vnaprej začrtani poti in v skladu z vremenskimi razmerami. Pod mentorstvom krmarja/skipperja se vsi udeleženci jadranja preizkusijo v vseh pomožnih nalogah pri obvladovanju jadrnice. Ves čas jadranja vsi aktivno sodelujejo, in sicer tako, da se enakovredno izmenjujejo pri vseh opravilih - od krmarjenja, obvladovanja jader do eventualne priprave obroka.

Celoten projekt se financira delno s prispevki udeležencev, delno z donacijami in sponzorskimi sredstvi. Vsi člani društva, tako kot na vseh dosedanjih projektih, opravljajo vsa organizacijska in izvedbena pomorska dela povsem volontersko oziroma prostovoljno po svoji želji in brez plačila. Ob podpori sponzorjev in donatorjev se bodo v društvu po svojih najboljših močeh trudili polepšati dneve otrokom, ki jih velika večina niti ne opazi in ki se jim nikoli ne da pomagati dovolj.

Besedilo in fotografije: Športno društvo SAPPA


<< Nazaj | Novice