Mali grad

Izvrstno šesto mesto Nagliča v Premanturi

09.04.2018

 

Izvrstno šesto mesto Nagliča v PremanturiV soboto in nedeljo je Premantura in tamkajšnji rt Kamenjak že tradicionalno gostil gorske kolesarje, ki so se najprej pomerili v olimpijskem krosu, dan kasneje pa še v maratonu. Predvsem prvi dan je izstopalo šesto mesto Roka Nagliča v elitni moški konkurenci.

Na mednarodni dirke prve kategorije UCI C.1 se je Naglič izkazal s šestim mestom, za zmagovalcem Italijanom Luco Braidotom pa je zaostal dve minuti in 21 sekund.

»Od štarta sem šel z glavo. Na prvi vzpon sem izgubil nekaj pozicij, nato sem poskušal ujeti svoj ritem, katerega sem skušal obdržati skozi celotno dirko. Nato se mi je v zadnjem krogu še nekoliko bolj odprlo, pred sabo sem imel še Italijana Mirka Tabacchija, ki pa ga žal nisem uspel ujeti pred ciljno črto. Z dirko sem zadovoljen, zaostanek za prvim je fantastičen,« se je na sobotno dirko ozrl Naglič.

Naslednji Calcitovec v članski konkurenci na cilju je bil Gregor Krajnc na 19. mestu. Boštjan Hribovšek je osvojil 33. mesto, Luka Tavčar 51. in Jure Belak 52.

V elitni ženski konkurenci je Tina Perše končala na 11. mestu. Na enakem mestu je končala tudi Nika Dečman med mladinkami, med mladinci je bil Mihael Štajnar 20.

V kategoriji do 17 let je Blaž Žle osvojil drugo mesto, Ažbe Golmajer je bil 11., Matic Kranjec Žagar 13., Jernej Hribar 15., Nal Auer pa 19.

Tajda Šoštarko je bil najboljša med deklicami do 9 let, Maks Majnik med dečki do 11 let, družbo na zmagovalnem odru mu je delal Nik Auer na tretjem mestu.  Hana Kranjec Žagar je bil najmočnejša med deklicami do 14 let, Jaka Dečman je med dečki do 15 let končal na drugem mestu.

V kategoriji master 1 je Uroš Mikelj osvojil četrto mesto, Gregor Miklič šestega v masters 2, tik za njim je bil Aljoša Martinjaš. Bojan Kemprl je bil četrti v masters 3.

V nedeljo se je 11 članov Calcita podalo še na maratonsko tekmo. Na koncu je bil najboljši predstavnik kamniškega kluba Boštjan Hribovšek na 17. mestu, Jure Belak je bil 29., Luka Tavčar 30., Gregor Krajnc 32. Rok Naglič ni prišel do konca. Tina Perše je bila sedma v ženski konkurenci.

»Razen starta, te bo treba popravit, je šlo fajn. Škoda, da sem zamudil boljšo skupino. Potem pa še en zastoj, kjer je šlo ene 20 sekund. Do konca sem super stopnjeval, tako da je to dobra motivacija za nadaljevanje sezone,« je povedal Belak.

Mihael Štajnar je med mladinci končal na petem mestu. Blaž Žle je zmagal v konkurenci do 17 let, 15 sekund za njim je čez ciljno črto prišel Matic Kranjec Žagar, Ažbe Golmajer je končal kot peti. Nejc Hribar je ostal brez uvrstitve.

Besedilo in fotografije: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice