Mali grad

Izvrsten obisk prve polovice Kamfesta 2014

13.08.2014

 

Izvrsten obisk prve polovice Kamfesta 2014

Za nami je prvih pet dni 11. poletnega kulturnega festivala Kamfest. Festival, ki ga v Kamniku organizira Kulturno društvo Priden možic s soproducenti, bo sicer trajal vse tja do nedelje, 17. avgusta 2014, vrhunec pa bo doživel dan prej s koncertom skupine Laibach na Glavnem odru.

Nekaj poudarkov prve polovice Kamfesta:

Glavni oder Kamfesta zasedli dami dveh generacij

Glavni oder letošnjega Kamfesta je zaenkrat precej v znamenju frontwomank. Glavni vokal sta namreč soboto in ponedeljek zasedli Bilbi ter Lara Love iz skupine LeeLooJamais, torek pa je doživel celo dvojni ženski program.

Prva se je na odru namreč zvrstila glasbena legenda Neca Falk. Z Boštjanom Naratom, Boštjanom Gombačem ter Žigo Golobom so predstavili nov projekt Od daleč, ki organsko kantavtorsko razkriva Necino intimno, pa tudi zabavno plat.

Takoj za njo pa je sledila glasbenica mlajše generacije, Polona Kasal. Njen koncert smo sicer načrtovali v atriju za šutensko lekarno, a smo ga zaradi velikega zanimanja (in po pravici povedano tudi manjšem jamranju sosedov) prestavili kar na Glavni oder. Polona je predstavila repertoar elektronsko podkrepljenih pesmi letos žal preminulega kantavtorja Tomaža Pengova.

Današnji koncert na Glavnem odru bo v družbo ženskega vpeljal še moški vokal - predstavila se bo namreč sedemčlanska zasedba Leni Kravac.

50 odtenkov njive v Domu kulture Kamnik, predstava že razprodana

Vremenska napoved za današnje popoldne in večer žal ni nič kaj ugodna. Tako smo se pregledu podatkov ter pogovoru z dežurnim prognostikom odločili, da predstavo 50 odtenkov njive v izvedbi Boštjana Gorenca - Pižame žal prestavimo v Dom kulture Kamnik.

Predstava je žal tako že razprodana, saj dom premore le 243 gledišč (več kot 100 manj, kot Gledališče Katzenberg). Bomo pa zaradi velikega zanimanja popularnega stand up komika nedvomono povabili v Kamnik v okviru nove sezone Doma kulture Kamnik.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

Kaj pa če bo danes res dež?

V primerju slabega vremena bo z današnjimi prireditvami takole:

Pred nami najbolj pester festivalski dan

Šesti dan Kamfesta 2014 prinaša največ, kar dvanajst dogodkov!

Popoldne v Keršmančevem parku bo seveda zopet namenjeno najmlajšim, zgodnji večer bo v znamenju plezalcev v Samčevem predoru (če bo vreme dopuščalo) in kamniške kitaristke Neje Resnik, Glavni oder pa bodo danes elektro balkan ritmi skupine Leni Kravac.

Gledališče Katzenberg (ali dvorana Doma kulture Kamnik - zaenkrat vremenska napoved kaže na slednjo) bo nasmejal Boštjan Gorenc - Pižama, v noči pa bo oživel grad Zaprice.

Medobčinski muzej Kamnik namreč v svojih prostorih prireja trojni program v okviru Poletnih muzejskih dvorišč. Najprej bo ob 22. uri nastopila eksperimentalna jazz pianistka Kaja Draksler, sledi glasbeno-likovni dogodek A Night of Tunisia, vse skupaj pa bo zaključil Andrej Schlegel s polnočnim vodenjem po svoji razstavi Sahara.

Se vidimo!

Besedilo in fotografije: Kamfest 2014


<< Nazaj | Novice