Mali grad

Izvrsten kolesarski konec tedna v Langenoloisu

27.03.2018

 

Izvrsten kolesarski konec tedna v LangenoloisuMinuli konec tedna so se gorski kolesarji Calcit Bike Teama pomerili na mednarodni dirki UCI C.1 v Avstriji. Na takoimenovani preizkušnji Kamptal Klassik Trophy v Langenloisu je med člani izstopal Rok Naglič, ki je bil absolutno 13. in 3. med mlajšimi člani.

Gregor Krajnc je bil 22. absolutno, 5:42 minute za prvim. Nekaj slabši je bil Jure Belak, ki je dirko sklenil na 54. mestu.

V lanski sezoni najboljši slovenski gorski kolesar v disciplini olimpijski kros Naglič je v izvrstni formi tudi letos. To je nekajkrat v tej sezoni že dokazal, še enkrat mu je to uspelo v nedeljo. Za zmagovalcem Bartolomijem Wawakom iz Poljske je zaostal 3:45 minute.

»Od štarta sem šel z glavo, sicer sem izgubil nekaj pozicij, ampak že v prvem krogu sem napadel res na polno, prišel na 13. mesto, pred seboj sem imel Karla Markta ter še dva druga tekmovalca, vendar so bili za odtenek premočni, da bi se lahko boril za top 10. Dirka mi je uspela, tako kot sem si zamislil ter želel, to je top 15,« je povedal Naglič.

Tudi Krajnc je na začetku dobro pripravljen, kljub nekaj težavam minuli konec tedna, je dirko končal optimistično razpoložen.

»Še ena tezka mednarodna tekma je za mano. Startni krog sem odpeljal dobro okoli 30. pozicije, a sem v prvem krogu veliko izgubil zaradi problemov z dihanjem (prehlad). Tako sem v začetku drugega kroga začel dirkati. Zanimivo bo pogledati čase krogov. Dobro sem se počutil vse do konca in končal na odlicnem 22. mestu s pozitivno mislijo, da so še rezerve,« je razložil Krajnc.

Že dan prej so dirkali mlajši tekmovalci. Med tekmovalci do 17 let je Matic Kranjec Žagar končal na odličnem sedmem mestu, deseti je bil Nejc Hribar.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice