Mali grad

Izredni volilni občni zbor Slovenske kmečke zveze pri SLS

03.03.2012

 

Dopoldan je v gostišču Pri planinskem orlu v Stahovici potekal izredni volilni občni zbor Slovenske kmečke zveze pri SLS, katerega se je udeležil tudi minister za kmetijstvo in okolje ter podpredsednik SLS  Franc Bogovič.

 
   

Izrednega volilnega občnega zbora se je udeležilo več kot 100 delegatov iz vse Slovenije. Zbrane je najprej pozdravil župan Marjan Šarec, ki je izpostavil probleme današnjega kmeta in vsem delegatom zaželel uspešen izredni volilni občni zbor.

 
   

Mimo problematike kmetijstva ni mogel niti novi minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič. Kot je poudaril, so veliki izzivi in priložnosti na področju pridelave hrane tudi v kmetijsko svetovalni službi, treba pa je oblikovati tudi močne projektne skupine, spremeniti način razmišljanja in tudi kmetovanja z namenom povečanja samooskrbe s hrano in varovanja naravnih virov.

 

Delegati so nato sprejeli dnevni red in Poslovnik za delo občnega zbora SKS pri SLS ter določili višino stanovske članarine, ki bo za leto 2013 znašala 10 evrov. Pogovarjali so se o aktualnih temah na področju kmetijstva in okolja ter predstavili kratkoročne in dolgoročne aktivnosti SKZ pri SLS in način dela z rokovnikom opravil.

 

Za konec izrednega občnega zbora so izvolili še novega predsednika in podpredsednico Slovenske kmečke zveze pri SLS. Po predstavitvi vseh članov (za predsednika: Janez Bela, mag. Stanislav Bergant, dr. Matjaž Glavan, dr. Stane Klemenčič, Polona Lipoglav, Jožef Romšak - predsednik KGZS Kamnik in Rok Sedminek; za podpredsednico: Maja Klemen Cokan, Polona Lipoglav, Špela Sedmak in Marija Župec) je novi predsednik SKZ pri SLS postal dr. Stane Klemenčič, podpredsednica pa Špela Sedmak.

 
   
   
   
   

<< Nazaj | Novice