Mali grad

Izobraževanje za mentorje skupin mladih prostovoljcev v osnovnih šolah

26.11.2014

 

Na pobudo Občine Kamnik in Zavoda Oreli se je pričelo izobraževanje učiteljev kamniških osnovnih šol  za vodenje skupin mladih prostovoljcev v osnovnih šolah. Na izobraževanje, s katerim smo začeli 25. novembra 2014, se je prijavilo dvanajst udeležencev iz petih osnovnih šol.

Mentorji skupin se bodo naučili mladim predstaviti prostovoljstvo kot osnovo za kvalitetno socialno življenje posameznika in visok socialni kapital družbe, v kateri živimo. Tako bodo na šolah skozi različne aktivnosti lahko razvijali vrednote: solidarnost, spoštovanje soljudi, strpnost in ustvarjalnost.

Mlade bodo povabili v skupino, usposobili za prostovoljno delo, omogočili varen prostor za osebni razvoj, kulturno komunikacijo, čustveno odprtost in pozitivno samopodobo ter ozaveščeni altruizem. Mladi se bodo lahko povezali v socializacijske, sodelovalne in podporne mreže, razvijali bodo kvalitetne odnose za medsebojno in medgeneracijsko pomoč. 

Izobraževanje bo izvedeno v treh srečanjih. Na včerajšnjem, prvem srečanju, smo se imeli prav lepo in dosegli smo zastavljene cilje–drug drugemu smo sporočili naše želje in pričakovanja ter spoznavali sami sebe – ali znamo negovati odnose in poskrbeti, da je vsem dobro, znamo vnašati energijo za navdušeno delo vseh članov, znamo povzemati bistvo dogodkov in umirjati energijo ter lepo zaključevati aktivnosti in prepoznavati procese. Udeleženke se bile zadovoljne, srečamo se zopet prihodnji torek v OŠ Toma Brejca, ki nas prijazno gosti.

Besedilo in fotografije: Martina Ozimek, Zavod Oreli


<< Nazaj | Novice