Mali grad

Izkušnje in znanje na strani Kamničank

17.02.2013

 

Calcit Volleyball – Zgornja Gorenjska (19, 18, 22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 150 gledalcev. Sodnika: Gril (Limbuš) in Merhar (Maribor).

Calcit Volleyball: Guštin 16, Turnšek 8, Podlesnik – libero, Handanovič 1, Ljubetič, Kramolc 9, Lenarčič 6, Starčević 15, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 5, E. Mori. Trener: Oleg Gorbačov.

Zgornja Gorenjska: M. Jerala - libero, Blažič, Bernardi, U. Jerala 3, Dolar, Kolbl 3, Rozman, Pintar 7, Čančar 13, Zidarič 9, Kikelj 4, Eržen, Suljanovič – libero, Čuk. Trenerka: Tanja Božinovič.

Kamničanke, ki so med tednom šele v petem nizu strle odpor Keme Puconcev, so na svoji drugi domači tekmi modre skupine v svoji dvorani gostile odbojkarice Zgornje Gorenjske. Jeseničanke so v letošnji sezoni najprijetnejše presenečenje v 1. DOL, saj so v prejšnjem, četrtem krogu, na domačem igrišču premagale Alianso in so bile pred tem krogom na tretjem mestu. Toda če so bile v sredo Kamničanke oslabljene, brez obolele Jelene Strel Kosmač, so Jeseničanke gostile v polno zasedbi, z vsemi igralkami pa so v Kamnik prišle tudi varovanke Tanje Božinovič, ki so do prvega tehničnega odmora večinoma bile v vodstvu, vseeno pa so na s točko prednosti po bloku Ane Starčević odšle domače odbojkarice. Po vrnitvi na igrišče so Kamničanke z boljšim servisom (Tea Lenarčič in Ana Starčević) in igro v napadu prišle do štirih točk prednosti (13:9), zato je gostujoča trenerka vzela polminutni odmor, ki pa ni zaustavil naleta aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalk. Do drugega tehničnega odmora so Kamničanke z napadom Tjaše Turnšek in dvema blokoma Maje Guštin gostjam ušle že za sedem točk. Borbene Jeseničanke se niso predale, borile so se za vsako točko, toda v prvem nizu so bile Kamničanke dovolj zbrane in motivirane, da njihova zmaga ni bila vprašljiva. Prvo zaključno žogo je domači ekipi s še enim uspešnim napadom priigrala Ana Starčević, tretjo pa je z blokom izkoristila Maja Guštin.

Tudi v drugem nizu so Jeseničanke korak s Kamničankami držale do prvega tehničnega odmora, vendar s to razliko, da so po točki Ele Pintar one odšle nanj s točko prednosti. Z blokom kadetske reprezentantke Ele Pintar so gostje prvič v drugem nizu Kamničankam pobegnile za dve točki (9:7), toda s štirimi zaporednimi točkami je trenutno vodilna ekipa modre skupine postavila stvari na svoje mesto. Calcitovke so na servis Ane Starćević povedle tudi že s 15:11, toda na drugi tehnični odmor so odšle le z dvema točkama naskoka. Ko so domače odbojkarice, tokrat tudi po zaslugi servisov Maje Guštin, ki je dosegla tudi asa, Jeseničankam pobegnile za pet točk (19:14), je bil odpor gostij v drugem nizu bolj ali manj strt. Še bliže vodstvu z 2:0 v nizih so bile Kamničanke po bloku Tee Lenarčič za vodstvo z 21:15. Zadnji dve točki v drugem nizu je dosegla Jelena Strel Kosmač, ki je po uspešnem napadu še odlično izvedla začetni udarec.

Trener odbojkaric Calcita Oleg Gorbačov je tudi tretji niz nadaljeval s postavo, ki je prepričljivo dobila prva dva niza, medtem ko se je Tanja Božinovič odločila za menjavo na sprejemalskem mestu. V igro se je vrnila Nika Zidarič - sredi prvega niza jo je zamenjala Katjuša Rozman, ki je v igri ostala tudi v tretjem nizu -, ki je zamenjala Tejo Kolbl. Pri izidu 6:6 se je s prvo menjavo na tekmi odločil tudi Oleg Gorbačov, ki je namesto Turnškove v igro poslal Elmino Handanovič. In tudi v tretjem nizu sta bili ekipi do sedme točke izenačeni, po lepi točki Strel Kosmačove pa so s točko prednosti na prvi tehnični odmor tokrat odšle domače odbojkarice. Do dvanajste točke sta bili ekipi še izenačeni, nato pa sta Maja Guštin z dvema zaporednima asoma in Petra Kramolc z uspešnim napadom svoji ekipi zagotovili vodstvo s 15:12. S tremi točkami prednosti pa so Kamničanke vodile tudi ob drugem tehničnem odmoru v tretjem nizu. Jeseničanke so se Kamničankam po zaostanku petih točk (13:18). Toda po kar treh lastnih napakah domače ekipe, so se gostje še uspele približati na točko zaostanka (18:19), toda Ana Starčević in Maja Guštin nista dovolili izenačenja. Toda kljub sta bili ekipi po treh zaporednih točkah Nike Zidarič na 22. točki spet skupaj, zato je Oleg Gorbačov s polminutnim odmorom želel zaustaviti nalet razigranih Jeseničank. Uspešno, kajti Elmina Handanovič in Maja Guštin sta poskrbeli za tri zaključne žoge za končno zmago Kamničank, ki so bile boljše v vseh elementih igre. Najbolj izrazita je bila njihova premoč v bloku, ki so jih dosegle kar štirinajst, gostje le tri, kar sedemkrat pa je nasprotne igralke z blokom zaustavila Maja Guštin.

Izavi po tekmi

Oleg Gorbačov, trener Calcit Volleyballa: »Tokrat smo za razliko v Murski Soboti igrali v polni zasedbi. Tudi zato je bila naša igra tokrat boljša, čeprav je bilo na trenutke nekaj nezaželenih situaciji, toda zmaga je zmaga.«

Tanja Božinovič, trenerka Zgornje Gorenjske: "Calcit je boljša ekipa od naše, tako posamično, kot tudi kolektivno in tudi če so imele med nizom kakšno napako, če so malo popustile, so se na koncu niza znale zbrati in ga zaključiti, kot je treba. Škoda, da v tretjem nizu nismo izkoristile svoje priložnosti. Morda tudi same nismo bile pripravljene nato, da bi jih presenetile. Zmanjkalo nam je natančnosti in zbranosti. Mislim, da Calcit igra le toliko, da zmaguje."

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice