Mali grad

Izjemni dosežki tekačev KGT Papež zaslužijo najvišja priznanja

27.11.2014

 

Izjemni dosežki tekačev KGT Papež zaslužijo najvišja priznanja

Na slovesni podelitvi ob zaključku tekaške sezone pri Jezeršku v Sori so kot dobitniki priznanj gotovo prednjačili tekači KGT Papež: kar 18 dobitnikov priznanj v različnih kategorijah od 1. – 3. mesta, KGT Papež, dobitnik 1. mesta v ekipnem prvenstvu Slovenije, za svoje tridesetletno udejstvovanje na gorskotekaški sceni sta priznanji prejela Franci Teraž in Ivan Urh, Mitja Kosovelj pa še priznanje za najboljšega gorskega tekača, seveda ob očetu Edvinu, ki je prejel  priznanje za trenerstvo, in sicer za okroglih 40 medalj svojih varovancev. Dušan in Mira Papež pa priznanje za organizacijo teka na Grintovec, odmevne tekme svetovnega pokala.

Ob odličnem voditelju prireditve Ervinu Čurliču so bili slavnostni govorniki: Gregor Benčina, predsednik AZS, Tomo Šarf, predsednik Združenja za gorske teke in g. janez Aljančič, častni član Evropske atletske zveze, ki so osvetlili odlične rezultate minule sezone in podali smernice za naprej in podelili zaslužena priznanja.

V Pokalu Slovenije v gorskih tekih je za končni vrstni red štelo pet najboljših uvrstitev na šestih tekmah (Osolnik, Domžale-Ihan, Ratitovec, Grintovec, Krvavec, Šmarna gora). V skupnem seštevku točk so v različnih kategorijah od 1. – 3. Mesta očitno prednjačili tekači KGT Papež. Absolutni  zmagovalci vseh tekem  in dobitniki največjega števila  možnih točk ( 400 ) so bili  Maša Viriant,  Ana Milović, Rok Sušnik  in Franci Teraž.

V kategoriji mlajše deklice je pokal prejela zmagovalka Maša Viriant, na 4. mestu je bila Tjaša Uršič, sedma Eva Šinkovec, deseta Zoja Kranjec, enajsta Iza Škrtič, 22. Ajda Jereb, , 24. Tija Vidovič, Klara Zlatnar. Med mlajšimi dečki sta stopničke zasedla Aleš Prelovšek na 1. mestu in Miha Podbregar  na tretjem, na 4. in 5. mestu sta Maj Križnar in Žan Grčar, sedmi Žan Uršič, 27. in 28. pa Aleks in Aljaž Cipot. Med deklicami je bila suverena zmagovalka Ana Milović, na 3. in 4. mestu pa Tjaša Ćirović in Hana Dobovšek. Dečki KGT Papež so si ponosno sledili v zapovrstju od 1. do 4. mesta: Rok Sušnik, Nejc Uršič, Rok Podbregar, Žan Kranjec. Med starejšimi dečki sta bila  peta in šesta Miha Oražem in Grega Zagorc.

Tudi dve mladinki sta stali na zmagovalnih stopničkah, in sicer Ana Čufer kot zmagovalka in Karmen Orehek kot tretja.  4. mesto je pripadlo Luciji Pevec, sedmo Suzani Orehek. Mladinec Aljaž Božič je bil odlični drugi, peti Marino Mekiš in sedmi Urban Arbajter.

Med članicami je bila Neja Kršinar četrta, Nina Oražem osma in Špela Zupan trinajsta. Tudi med člani so bila prva štiri mesta zasedena s tekači KGT Papež: Jošt Lapajne, Mitja Kosovelj, Nejc Kuhar, Rok Bratina, šesti Gašper Bregar, od 9. do 11. mesta si sledijo Simon Novak, Klemen Triler in Anže Božič, 15. Sebastjan Zarnik, 18. Boštjan Erjavšek.

Tudi v veteranskih vrstah so tekači KGT Papež pobrali najboljša mesta: 3. in 4. mesto Petra Mikloša in Urška Trobec, mlajši veteran Metod Bregar je bil tretji, Marjan Zupančič peti, 14. Mirko Janjatovič. Med starejšimi veterani je bil prvi Franci Teraž pred Bojanom Kožuhom, peti Bojan Kemperl in deseti Ivan Urh.

Posebna priznanja pa sta prejela tudi dva tekača KGT Papež, legendi gorskega teka, kot jih radi imenujemo, za svoje 30-letno udejstvovanje na gorskotekaški sceni. Franci Teraž je bil v tistem pionirskem obdobju organizator nastopov na SP in pokalnih tekem pod Triglavom. Kot tekmovalec je nanizal 15 nastopov na svetovnih prvenstvih, zadnja leta pa suvereno zmaguje v veteranski kategoriji in se udeležuje svetovnih veteranskih prvenstev. Ivan Urh , ki se jepred 35 leti vtisnil v spomin z bronom na prvem Teku na Šmarno goro, nato je nanizal 13 nastopov na prvih svetovnih prvenstvih, v zadnjem obdobju pa se predvsem posveča mladim tekačem v okviru  KGT Papež.

Edvin Kosovelj, trener in oče Mitje Kosovelja, ki deluje kot trener tudi v KGTPapež  pa je prejel priznanje za 40 posamičnih in ekipnih medalj, ki so jih njegovi varovanci dosegli  pod njegovim trenerstvom.

Čestitke vsem nagrajencem in dobitnikom priznanj!

Mikloša, Novak in Zarnik, prva trojka na vrhu Kristalne palače

Minulo nedeljo je v Ljublajni potekal poseben tek, tek po stopnicah, in sicer na Kristalno palačo v Ljubljani, alive step up. V kraljevi disciplini ekstremni step up, 3x na vrh palače je bil zmagovalec Matjaž Mikloša, drugi Simon Novak in tretji Sebastjan Zarnik (vsi KGT Papež). Med 400 tekmovalci so premagali 1377 stopnic, Mikloša s časom 5:50. Med ženskami pa je slavila prav tako klubska kolegica Jasmina Klančnik, ki je stopnice premagala s časom 7:29.

Matjaž Mikloša se je izkazal kot odličen športnik pa tudi kot človek s posluhom za sočloveka, saj je zasluženo nagrado podelil za dobrodelno dražbo. Novim izzivom nasproti, beri stopnicam, pa odhaja v Kolumbijo, kjer bo nastopilo preko 5000 tekačev na 3000 m višine.

Čestitamo vsem stopničkarjem  in držimo pesti za Majka!

Besedilo in fotografiji: Mira Papež


<< Nazaj | Novice