Mali grad

Izjemen uspeh judoista Nika Purnata na mednarodnem tekmovanju Koroška open

16.11.2016

 

V soboto, 12. in nedeljo, 13. novembra 2016, je v Slovenj Gradcu potekalo veliko mednarodno tekmovanje v konkurenci 33 držav, kjer že 4. leto zapored tekmuje preko 1000 mladih judoistov. Judo klub Kamnik je imel na tekmovanju 2 predstavnika, in sicer Nik Purnat je tekmoval pri starejših dečkih U14, Lan Balantič pa pri mlajših kadetih U16.

Izjemen uspeh judoista Nika Purnata na mednarodnem tekmovanju Koroška open

Nik Purnat je v svoji konkurenci U14 tekmoval v soboto in v kategoriji do 55 kilogramov na poti do brona zabeležil 4 zmage in en poraz v polfinalu, proti kasnejšemu zmagovalcu Dominiku Rožiču iz Hrvaške. Zmage pa zabeležil vse z Ipponi, proti Pocuci (SRB), Mirkoviču (HRV), Ciglariču (SLO) in za bron proti Bentatu (ALG). Nik je tako eden redkih Slovencev, ki je prišel do medalje na tem tekmovanju.

Nedvomno pa je pokazal, da je izjemen tekmovalec, saj še naslednje leto tekmuje v tej starostni kategoriji. To kaže na njegove izjemne sposobnosti, saj se praviloma tekmovalci dokažejo šele v svojem zadnjem letu nastopanja, v svoji starostni kategoriji.

Enako velja tudi za Lana Balantiča, ki je lani med starejšimi dečki na tem močnem tekmovanju dosegel odlično 5. mesto, letos pa je v konkurenci mlajših kadetov, v kategoriji do 66 kilogramov, imel zelo dobre nasprotnike, kjer nikomur izmed Slovencev ni uspelo priti dlje od drugega kola.

Lan je dvoboj z Mileusnicem (SRB) začel zelo dobro, povedel z visoko točko Wazzari, a nasprotnik se mu je uspel izmuzniti iz končnega prijema ter kasneje Lana prijel s prijemom Sankaku v končni prijem. Za Lana je bilo tokrat tekmovanje končano, saj se Srbu ni uspelo uvrstiti v polfinale, ki bi Lanu prinesel možnost bojev do 3. mesta. V tej kategoriji je nastopalo preko 40 judoistov.

ISKRENE ČESTITKE!

Besedilo in fotografije: Janja Lamut


<< Nazaj | Novice