Mali grad

Izdelki Srca Slovenije zdaj z dokazom kakovosti

28.05.2016

 

Izdelki Srca Slovenije zdaj z dokazom kakovosti Kar 66 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srca Slovenije se po novem ponaša s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Ponudniki teh strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slavnostni podelitvi, ki je potekala v petek, 27. maja, na gradu Bogenšperk. Certifikat dokazuje preverjeno kakovost, pristnost in srčno poreklo izdelkov.

Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek je vsem 27 nosilcem certifikata in s tem pravice do označevanja svojih ocenjenih izdelkov z znakom Srce Slovenije, izrazila posebno spoštovanje zaradi njihovega zavedanja, da vsak dobro ocenjeni in tržno uspešni izdelek krepi ne le ugled posameznih proizvajalcev, temveč tudi prepoznavnost celotnega območja Srca Slovenije.

Kolektivna tržna znamka Srce Slovenije označuje kakovost na območju 16 občin: Dol pri Ljubljani, Domžale, Hrastnik, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Radeče, Šentrupert, Šmartno pri Litiji, Trbovlje, Trzin in Zagorje ob Savi. Proizvajalci so se februarja lahko prijavili na razpis Razvojnega centra Srca Slovenije za pridobitev pravice do uporabe kolektivne tržne znamke. Vseh 89 prijavljenih prehranskih in rokodelskih izdelkov je na ocenjevanju pregledala in ocenila strokovna komisija. Rokodelske izdelke so ocenjevali etnolog dr. Janez Bogataj, svetovalka za načrtovanje turizma in gostinstva dr. Tanja Lešnik Štuhec ter oblikovalec Matej Zupančič. Pri ocenjevanju prehranskih izdelkov se je prvima dvema pridružil še vrhunski kuharski mojster Janez Bratovž.

Član ocenjevalne komisije dr. Janez Bogataj je na slavnostni podelitvi certifikatov izrazil zadovoljstvo z velikim številom prijavljenih izdelkov in poudaril predvsem pomen zgodb in celostne podobe, ki naj spremljajo kvalitetne izdelke iz lokalnih gradiv.

Vsi izdelki s tržno znamko Srca Slovenije ter njihovi ponudniki bodo kmalu predstavljeni v spletnem katalogu na spletni strani www.srce-slovenije.si.

27 prejemnikov certifikata kolektivne tržne znamke Srce Slovenije (13 rokodelcev in 14 proizvajalcev prehranskih izdelkov):

Besedilo in fotografije: Ana Savšek, Razvojni center Srca Slovenije


<< Nazaj | Novice