Mali grad

Izbran logotip za jubilejne 40. Dneve narodnih noš

18.03.2010

 

Na javnem razpisu izbrani logotip za Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine 2010 v Kamniku.

Avtor logotipa je Marjan Kocjan, diplomiran arhitekt in ustanovitelj DC Studia v Kamniku, ki ga vodi še danes. Je dobitnik več nagrad in priznanj ter knjižnih objav. DC Studio je butični oblikovalski studio, ki deluje na področju vizualnih komunikacij od celostnih podob, oglaševalskih akcij, knjižnih oprem in promocijskih gradiv, do zasnov sejmov in razstav ter tudi notranje opreme.

Opis izbranega predloga nagradnega natečaja za izdelavo logotipa
Temeljno vprašanje, ki se je zastavilo ob snovanju predstavljenega natečajnega predloga, je bilo:
KAKO UPORABITI IZROČILO PRETEKLOSTI IN GA PRELITI V PODOBO, KI BO V DUHU ČASA TER BO AKTUALNA TUDI V PRIHODNOSTI IN BO HKRATI KOMUNICIRALA TUDI MLAJŠIMI GENERACIJAMI.
Zaradi tega smo se zavestno odmaknili od upodobitev tako popularnih motivov kot so npr. nageljni ali same narodne noše in smo, podobno kot je počel že Plečnik, poskušali ljudsko motiviko preliti v sodobno likovno govorico.

Tako je nastal znak (v kombinaciji z logotipom), ki je abstrakcija nekdanjih pletenj, krpank, okenskih mrež, vzorcev na tekstilijah, ... v značilnih barvah, ki jih lahko najdemo na dežnikih narodnih noš. Njegova zasnova omogoča uporabo na mnogo različnih načinov, kar naj bi podobi prireditve dajalo izvirno in atraktivno podobo.

Vir: Agencija za razvoj turizma in podjetništva Kamnik


<< Nazaj | Novice