Mali grad

Iza Videc in Jaka Varga državna podprvaka

17.07.2018

 

Iza Videc in Jaka Varga državna podprvakaV Kranju je minuli vikend potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice. To prvenstvo je najmnožičnejše glede na kategorijo, saj v vsaki disciplini nastopa po več kot petdeset plavalcev oziroma plavalk. Tako, da je že uvrstitev v najboljšo deseterico odličen rezultat, po letnikih nastopajo deklice letnik 2007 in mlajše ter dečki letnik 2006 in mlajši. Barve Plavalnega kluba Kamnik in glavnega sponzorja Calcita je zastopalo osem plavalcev in dve plavalki.

Pod vodstvom trenerja Miha Potočnika so nastopali Iza Videc, Marko Gabriel Končar, Nik Peterlin, Jaka Varga in Rok Vejnovič. Pod vodstvom trenerja Jaka Podjeda pa Ivana Lukan, Luka Golob, Mark Anej Lapuh, Miha Justin in Tevž Štupar. Plavalke in plavalci so v skoraj vseh nastopih odplavali osebne rekorde.

Iza Videc je priplavala tri naslove državne podprvakinje v disciplinah 50 in 100 metrov hrbtno, ter  v disciplini 200 metrov prsno. Osvojila je še tri bronaste medalje, na 50 in 100 metrov prsno ter na 200 metrov hrbtno.

Jaka Varga je državni podprvak v disciplini 200 metrov prsno, osvojil je še 3. mesto v disciplini 100 metrov prsno.

Najboljši rezultati

Odlično 5. mesto je v disciplini 4 x 50 metrov mešano osvojila štafeta v postavi Nik Peterlin, Jaka Varga, Marko Gabriel Končar, Rok Vejnovič. Kako množična je udeležba pove tudi podatek, da je nastopilo 32 štafet.

Posebna zahvala gre ob koncu sezone trenerjema. Miha Potočnik in Jaka Podjed, hvala, da sta poskrbela, da so vsi plavalci in plavalke pokazali velik rezultatski napredek.

Besedilo in fotografije: Sandi Uršič, Plavalni klub Kamnik


<< Nazaj | Novice