Mali grad

Iz poraza do zmage

24.11.2012

 

Nova KBM Branik - Calcit Volleyball          2:3 (23, 21, -22, -19, -6)

Maribor - Dvorana Lukna. 250 gledalcev. Sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).

Nova KBM Branik: Mlakar 25, Blagne 3, Kučej 5, Kaučič 6, Andreyko 9, Pehnec, Najdič 3, Planinšec, Proković - libero, Hutinski 18. Trener: Bruno Najdič.

Calcit Volleyball: Guštin 16, Turnšek 18, Podlesnik - libero, Handanovič 4, Ljubetič, Kramolc 7, Lenarčič 6, Starčević 15, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 18, E. Mori. Trener: Oleg Gorbačov.

Slovenski derbi v devetem krogu srednjeevropske lige je v popolnosti upravičil svoj naziv. Morda sama kakovost tekme ni bila na najvišji ravni, saj sta obe ekipi, Kamničanke v prvih dveh nizih, domačinke pa v naslednjih treh, preveč nihale v igri, toda zato so na svoj račun prišli gledalci. Na koncu predvsem tisti, ki so navijali za kamniške odbojkarice, ki so zdaj, mesec dni pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, v manjši psihološki prednosti pred verjetno še enim finalom z Novo KBM Branikom.

Varovanke Olega Gorbačov, ki so tekmo začele v postavi, ki je v letošnji sezoni začela največ tekem, se pravi, tudi z Ano Stačrčević, so prvi niz začele dobro. Na prvi tehnični odmor so odšle s točko prednosti, povedle pa so tudi že s 14:10. Toda, sledile so napake na sprejemu, kar so mlade Mariborčanke izkoristile, ki so na drugem tehničnem odmoru vodile s 16:15. Po vrnitvi na igrišče so domače odbojkarice dosegle še dve točki zapored in vse, kar je gostjam uspelo je bilo, da so se jim približale na točko zaostanka (20:21). A do preobrata le ni prišlo, čeprav so aktualne državne prvakinje izkoristile šele tretjo zaključno žogo. Drugi niz je bil popolnoma v znamenju varovank Bruna Najdiča, ki si je igro Kamničank prišel ogledat prejšnjo soboto, ko doma igrale z Rečankami. Mariborčanke so sredi niza povedle z 18:14, pri izidu 23:19 pa je bilo bolj ali manj jasno, da bo tudi drugi niz pripadel odbojkaricam Branika.

Čeprav je vse kazalo na zanesljivo zmago Mariborčank, so se Kamničanke, ki so še v sredo igrale povratno tekmo v pokalu challene, medtem ko so njihove nasprotnice počivale, le prebudile. Že v tretjem nizu so vajeti igre počasi prevzele v svoje roke. Na osmi točki so Mariborčanke zadnjič izenačile v tem nizu, nato pa so gostje dosegle štiri točke zapored in te prednosti niso več izpustile iz rok. Še prepričljivejša je bila njihova igra v četrtem nizu, v katerem so ob prvem tehničnem odmoru Mariborčankam ušle za pet točk. Do drugega so se jim le-te približale na štiri, to pa je bilo bolj ali manj tudi vse, kar jim je uspelo. Do popolne prevlade pa so Kamničanke prišle v petem nizu. Mariborčanke so sicer odločilni peti niz povedle z 1:0, kar je bilo njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Z odlično serijo so Kamničanke dosegle šest točk zapored, in ko so povedle še z 10:3, je bilo dokončno jasno, da bodo slavile v dvorani Lukna. Zasluženo, saj so bile boljše v večini elementov odbojkarske igre.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice