Mali grad

Iz mesta ob Savinji prinesli srebro in bron

10.01.2022

 

Iz mesta ob Savinji prinesli srebro in bronV zimskem bazenu Golovec v Celju je v potekala prva novoletna tekma in sicer 3. Razvojni pokal in 4. celjski pokal 2022. V konkurenci devetnajstih slovenskih klubov, je nastopilo 16 plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Calcit Kamnik pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Lare Seretin. Za Kamnik so pod vodstvom Emila nastopili Ana Avbelj, Neža Hren, Taja Klemen, Pika Justina Lapuh, Anna Losieva, Laura Podgoršek, Nina Vrhovnik, Tymur Beshlyk, Žiga Rakar Keržič, Liam Negodič, in Nace Žen,pod vodstvom Larepa so nastopili Kaja Hočevar, Tina Klemen, Sofia Lazell, Maj Primožič in Pavlin Zule.

Tekma je bila namenjena tekmovalcem mlajšim od 14 let.

Taja Klemen je zasedla drugo mesto in osvojila srebrno medaljo na 50 metrov prosto, temu uspehu pa je dodala še 6. mesto na 200 m prsno.

Neža Hren je s tretjim mestom na 200 metrov prsno osvojila bronasto medaljo, na 50 metrov prosto pa je zasedla 7. mesto.

Nina Vrhovnik je osvojila 5. mesto na 100 metrov mešano, Liam Negodič 9. mesto na 100 m prsno, Laura Podgoršek 10. mesto na 100 metrov mešano in Ana Avbelj 10. mesto na 100 metrov prsno.

Prav vsi pa so odplavali nove osebne čase in s tem nakazali stopnjevanje forme pred februarskim državnim prvenstvom.

Besedilo: Matjaž Spruk
Fotografije: Kateryna Losieva


<< Nazaj | Novice