Mali grad

Iz Maribora z vsemi tremi točkami

24.10.2013

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa so na najboljši možni način pozabili na poraz v drugem krogu 1. DOL, ko so jih v Kamniku premagali Kanalci. V Mariboru so v napetem uvodnem nizu, ki so ga dobili na razliko, v drugem in tretjem nizu domači ekipi prepustili po 22 točk in se domov vrnil z vsemi tremi točkami. V soboto bodo Kamničani, ob 20 uri, v četrtem krogu v svoji dvorani gostili Astec Triglav.

Lunus Maribor – Calcit Volleyball  0:3 (-24, -22, -22)

Maribor – Dvorana Tabor. 200 gledalcev. Sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).

Lunus Maribor: Šmitran 8, Vovk, Mlakar 6, Javornik, Žitnik 3, Plesec 14, Planinc 6, Donik, Škorc – libero, Mihajlovič 19, Detela, Dukarič – libero. Trener: Sebastijan Škorc.

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar – libero, T. Štern 9, Kvas, D. Pokeršnik 5, Ribič – libero, Štembergar Zupan 11, Brus 6, Hrast 3, Stavbar 13, Kotnik 1, Štern 11. Trener: Marko Brumen.

Kamničani so v Maribor prišli z željo, da z zmago pozabijo na domači poraz z odbojkarji Salonita. Na drugi strani so se varovanci igralca in trenerja Sebastijana Škorca po težko priborjeni zmagi v Novem mestu v prejšnjem krogu ukvarjali s številnimi težavami v svojem taboru, saj Jernej Detela, zaradi poškodbe gležnja, čeprav je bil na klopi, ni mogel igrati, viroza pa je »napadla« še druga dva sprejemalca v mariborski ekipi, Jana Planinca, ki je pred prihodom v Maribor tri leta nosil dres Calcita in Gregorja Mlakarja. Kamničani težav z boleznimi in poškodbami, z izjemo Žana Novljana, niso imeli, tako da je trener Marko Brumen tekmo začel z Martinom Hrastom, Andrejem Štembergarjem Zupanom, Žigo Šternom, Borisom Brusom, Jernejem Stavbarjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Z boljšim sprejemom in boljšo igro v napadu so Kamničani prvi niz bolje začeli, saj so povedli s 7:4, na prvi tehnični odmor pa so odšli s prednostjo dveh točk. Takšna je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru, čeprav so domači odbojkarji z delnim izidom 3:0 prvič povedli za točko (9:8), vodili pa so še z 10:9. Toda po napaki domače ekipe na sprejemu so Kamničani izid izenačili, v nadaljevanju niza pa so po uspešnem prvem tempu Borisa Brusa domači ekipi ušli za pet točk (20:15). Vodil so tudi še s 23:19 in namesto, da bi niz zanesljivo dobili, so Mariborčani po zaslugi Mateja Mihajloviča in Iztoka Žitnika dosegli štiri točke zapored. Da do popolnega preobrat ni prišlo, je poskrbel mladi Tonček Štern, za konec pa je napad Mihajloviča končal v avtu.

Tudi drugi niz so odbojkarji Calcita začeli v enaki zasedbi kot prvi niz in tudi v njem so ob prvem in drugem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama prednosti. Čeprav je Mihajlovič z uspešnim napadom izid na devetnajsti točki izid izenačil, ni prišlo do tako napete končnice kot v prvem nizu, kajti po asu kapetana gostov Martina Hrasta so Kamničani povedli s tremi točkami (22:19). Mariborčani so se v končnici še približali na točko zaostanka (21:22), vendar je Domen Kotnik, ki je ob koncu na sprejemu zamenjal Andreja Štembergarja Zupana, ob Tončku Šternu poskrbel zato, da je tudi niz pripadel kamniški ekipi.

Tretji niz so bolje začeli mariborski odbojkarji, ki so povedli s 5:2, toda tudi v tretjem nizu so Kamničani na prvi tehnični odmor odšli z dvema točkama naskoka. Mihajlovič je izid na osmi točki še izenačil, izenačeno je bilo tudi še pri izidu 9:9, kar pa je bilo zadnje izenačenje na tekmi. V igro je namesto nadarjenega Tončka Šterna v kamniški ekipi na mesto korektorja vstopil Danijel Pokeršnik, ki je z uspešno napadalno akcijo svoji ekipi prinesel štiri točke prednosti (18:14). Mariborčani se Kamničanom do konca tekme na manj kot dve točki niso več uspeli približati, prvo zaključno žogo pa je za kamniško ekipo z blokom prispeval Boris Brus, tretjo zaključno žogo za drugo zmago v letošnjem prvenstvu pa je prispeval Pokeršnik.

Kamničani so do treh točk v mariborski dvorani Tabor prišli popolnoma zasluženo, saj so bili boljši v vseh elementih igre, le v servisu so bili boljši domači odbojkarji, ki so dosegli sedem asov, Kamničani le dva.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Mariborčanom se je poznalo, da so imeli težave s poškodbami in zdravjem svojih igralcev, mi pa smo vzeli tisto, kar so nam dali. Z igro sem zadovoljen, fantje so tekmo odigrali korektno, vedno pa, ko smo padli v manjšo krizo, smo se iz nje izvlekli s kašno svojo dobro potezo, ali pa so nam točko z lastno napako 'podarili' Mariborčani. Z zmago smo seveda zadovoljni, čeprav je škoda domačega poraza s Salonitom, toda tudi druge ekipe so že imele kakšen spodrsljaj, tako da bo veliko odvisno tudi od dnevne forme.«

Sebastijan Škorc, trener Lunus Maribora: »Če bi šlo le za poškodbo Jerneja Detele, bi še nekako šlo, toda s temperaturo sta tekmo morala igrati tako Mlakar kot Planinc, tako da smo lahko še veseli, da smo tekmo sploh igrali. Ampak tako pač je, ni razloga za tarnanje, moramo iti naprej. V tako oslabljeni zasedbi je težko igrati proti tako kakovostni ekipi kot je Calcit. Do končnice smo se jim še nekako upirali, nato pa nam je zmanjkalo moči. Liga bo še dolga, toda v tem trenutku se moramo najprej pozdraviti in spet začeti znova. Žal pa časa ni prav veliko, saj je liga nastavljena, kot da bi igrali v Italiji ali na Poljskem.«

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice