Mali grad

Iz Celovca z dvema zmagama, namesto Kanadčanke v Kamniku Američanka

13.10.2014

 

Iz Celovca z dvema zmagama

Štirinajst dni pred prvo uradno tekmo v letošnji sezoni, ko bodo v prvem krogu srednjeevropske lige gostovale pri aktualnih državnih prvakinjah v Mariboru, so odbojkarice Calcit Volleyballa nastopile na turnirju v Celovcu ter prepričljivo osvojile prvo mesto. Na prvi tekmi so brez izgubljenega niza premagale domačinke turnirja, na drugi pa še Hartberg.

Celovške „Divje mačke,“ ki jih vodi selektor slovenske mladinske reprezentance Jože Časar, njegov pomočnik pa je Danijel Habjan, so bile na prvi tekmi turnirja nemočne proti lanskoletnim zmagovalkam srednjeevropske lige ter slovenskim pokalnim zmagovalkam. Varovanke Gašperja Ribiča, ki so tekmo začele v postavi Mojca Božič na mestu organizatorke igre, Lana Ščuka in Petra Vrhovnik na sprejemu, Tamara Borko in Maja Forštnarič v bloku, Klara Kregar na mestu korektorice in Meta Jerala kot prosta igralka, so že v prvem nizu prikazale dobro igro in niz zanesljivo dobile. Nekaj več dela so imele v drugem nizu, v tretjem pa so bile spet veliko boljše ter tekmo dobile s 3:0 (15, 21, 16). Na drugi tekmi proti Hartbergu je Ribič nekoliko „premešal“ postavo, saj je na mestu organizatorke igre priložnost dobila Zala Kranjc, namesto Petre Vrhovnik pa je na sprejemu zaigrala Urška Igličar. Tudi v tej zasedbi so bile bile ves čas boljše nasprotnice, le v tretjem nizu so imele nekaj več težav, končni izid pa je bil 3:0 (17, 16, 22). V Celovcu je za Calcit Volleyball igrala tudi Ana Katarina Hribar.

Drugo mesto na turnirju je osvojil domači Sparkasse Wildcats, ki je s 3:0 (17, 16, 26) premagal Hartberg.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec

Namesto Kanadčanke v Kamniku Američanka

Po odhodu odlične Kanadčanke Lucy Charuk, ki svojo kariero nadaljuje v Hamburgu, so v Calcit Volleyballu dolgo iskali zamenjavo na njenem igralnem mestu. Slabih štirinajst dni pred začetkom srednjeevropske lige pa so se le dogovorili z Američanko Mekano Barnes, ki bo tako v Kamniku, 29. oktobra, praznovala svoj 28-ti rojstni dan. V zadnjih treh letih je 183 cm visoka ter 75 kg težka odbojkarica igrala za ekipo Florida Waves.

Ker je Lucy Charuk v minuli sezoni v Kamniku zapustila zelo dober vtis, je bilo toliko težje najti primerno zamenjavo za kanadsko reprezentantko. V igri je bilo kar nekaj tujih odbojkaric, v vodstvu kamniškega kluba pa so se na koncu odločili za Američanko Mekano Barnes, ki je v zadnjih treh letih igrala za ekipo Florida Waves, ki je v t. i. Ameriški premier ligi tekmovanje končala na drugem mestu. 183 cm visoka odbojkarica se je rodila v Pasadeni v Kaliforniji, diplomirala pa je na univerzi v Coloradu. V srednji šoli je bila vsestranska športnica, saj je bila uspešna tudi v atletiki in v košarki, toda s prihodom na univerzo seje popolnoma posvetila odbojki. Že v prvem letniku na univerzi se je lahko pohvalila z več kot sto blokov v eni sezoni, pohvali pa se lahko tudi z igranjem za ameriško reprezentanco na turneji v Egiptu (2009) in Kitajski (2010). Dve leti je igrala tudi v tujini. Leta 2010 je igrala za španski Benidorm, nekdanji klub Petre Kramolc, leto dni pozneje pa je igrala še v Portoriku.

Video posnetki:

Besedilo: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice