Mali grad

Iskanje Veronikinega zaklada

10.06.2011

 

Vsako leto na petek v okviru Srednjeveških dnevov organiziramo iskanje Veronikinega zaklada po Kamniku. Letošnje leto se je iskanja ponovno udeležilo veliko otrok iz bližnje in daljne okolice. Vodniki so jih popeljali po poteh skritega zaklada v srednjeveških oblekah. Na Malem gradu so jih  poleg zaklada čakale delavnice in otroške igre. Vsi so za en dan postali Veronikine princeske in princi. Delavnice so vodile Helena Stele, Katarina Goltez in Ajda Rems.  Z različnimi družabnimi igrami so najmlajše animirali učenci Rudolfa Maistra pod vodstvom Mojce Krevs.

 

Letošnji Veronikin zaklad je obiskala tudi ekipa oddaje Dobro jutro RTV Slovenija. Sprejela jih je direktorica Agencije za turizem Kamnik dr. Andreja Eržen in povedala nekaj besed o Srednjeveških dnevih v Kamniku. Posneli so pestro dogajanje na Malem gradu, prispevek si lahko ogledate v sredini oddaji, 15. junija, ob 8. uri in 25 minut.

 

Iskanje Veronikinega zaklada smo zaključili, dogajanje nadaljujemo zvečer s predavanjem Nine Klisarič ob 500-letnici velikega potresa, ki je vplival tudi na zgodovino Kamnika v Frančiškanskem samostanu.

Jutri vas vabimo na celodnevno dogajanje s sejmom ob vznožju Malega gradu, srednjeveškim igrami in popoldne na tekmovanje za Vrtomirjev prstan. Zvečer se lahko udeležite slavnostnega odprtja razstave Minule podobe Kamnika v Stražnem stolpu in ob 21. uri spektakularnega zaključka 15. Srednjeveških dnevov v Kamniku predstave ognja in vode S faroniko nad Veroniko.

Vabljeni!

Besedilo in fotografije: Urša Osolnik, Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik  


<< Nazaj | Novice