Irski Kul petek in okušanje trničaŠesti Kul petek, kulinarični večer z živo glasbo, ki ga poleti vsak konec tedna organizira Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, je postregel z irsko glasbo in kamniškimi okusi. Tudi minuli petek je privabil številne obiskovalce, ki so tokrat lahko uživali v malo bolj posebni gostinski ponudbi. Nekatere jedi so bile namreč obogatene s tradicionalnim velikoplaninskim sirom, trničem. Pr'Mojci so obiskovalcem ponudili Sladki trnič, medtem ko ga je Korobač ponudil na Makaronih s sirom. S tem je Kul petek naznanil Dan trniča, ki se bo prihajajočo nedeljo odvijal na Veliki planini.

Za živo glasbo je tokrat poskrbela skupina Noreia. Ob irskih ritmih so zaploskali in se zavrteli številni obiskovalci. Topel večer in prijetna glasba sta poskrbela za še posebej dobro vzdušje in zdelo se je, da je Park Evropa tokrat poln do zadnjega kotička.

Za gostinsko ponudbo dobro razpoložene množice so poskrbeli Mangoop Burger z novostjo, burger Cosa nostra, Tsnim restavracija z arabsko hrano, Vratarnica – Ošterija Pr'Mojci z Okusi Kamnika, z dodatkom trniča je navduševal tudi Korobač, medtem ko je za sladkosnede skrbela Tarangela – hiša slaščic. Seveda pa so gostinci poskrbeli tudi za pijačo. Tako so bili na voljo ponudba Grajske terase na Starem gradu, pivo Menin'c in pivo Barut.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik se je za ponovno uvedbo kulinaričnih večerov z živo glasbo v parku Evropa odločil po dobrem odzivu v lanskem poletju. Prihodnji petek, 3. avgusta, v park Evropa prihaja Urška Orešič Šantavec s filmsko glasbo.

Naj se delovni teden zaključi s Kul petkom.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik