Mali grad

Humanitarno tekmovanje Street Workout Kamnik za Anino zvezdico prižgalo zvezdice v očeh najranljivejših članov naše skupnosti

20.12.2015

 

Popoldan se je v večnamenskem prostoru Osnovne šole Toma Brejca odvijalo humanitarno tekmovanje Street Workout Kamnik za Anino zvezdico. Zbranim se je v imenu Občine Kamnik pridružil podžupan Igor Žavbi. 

Organizator dogodka Street Workout Kamnik, v soorganizaciji Občine Kamnik in Anine zvezdice, je z gosti, že drugo leto zapored, predstavil vadbo na prostem, šport, katerega trend izjemno narašča, vzpodbuja in omogoča športno ter zdravo druženje vseh generacij.

Z nami je bilo preko 30 najboljših streetworkout akterjev s celotne Slovenije, prišli pa so celo gostje iz Hrvaške. Članicam in članom Street Workout Kamnik se je pridružilo še 12 ekip, ki so se med seboj pomerili v »freestyle«, »pull-upih«, »muscle-upih« in »dipsih«, »avstralcih« in »neutralcih«.

Lepo število športnih navdušencev je s svojo prisotnostjo omogočilo lepše praznike socialno šibkim družinam naše občine. Dogodek je bil namreč v prvi vrsti namenjen dobrodelnosti, saj so pridne in nesebične Anine zvezdice, predvsem pa Anine zvezdice Kamnik, namesto vstopnic sprejemale hrano z daljšim rokom uporabe.

Ob športno-dobrodelnem druženju je zbrane sprva pozdravil vodja Street Workout Kamnik Miha Šest: »Vsaka pomoč je dobrodošla in je lepo, da drug drugemu pomagamo. Dokler si bomo pomagali, pa ne glede na to, ali je to majhna ali velika pomoč, to pomeni, da smo ljudje. To smo in ste s svojim prihodom tudi dokazali.« Zahvalil se je za dobroto in srčnost vseh prisotnih, pri tem pa se mu je v imenu Anine zvezdice pridružila tudi vodja Anine zvezdice Kamnik Eva Cocej.

Podžupan Igor Žavbi pa je v imenu Občine Kamnik dejal: »Danes je velik dan za Street Workout Kamnik. Že drugič prirejate veliko tekmovanje, kjer ne samo, da pokažete kaj trenirate skozi leto v vaših parkih, pač pa zbirate hrano in pomagate družinam, ki so pomoči potrebni. Pred nami so božično-novoletni prazniki, ko si vsi želimo topline in miru. Verjamem, da bo današnji večer marsikomu prinesel toplino in srečo v njihov dom. Hvala Mihu Šestu, da se trudi in z ulic ter računalnikov prikliče mlade. Z dogodki, ki jih organizirajo skozi celo leto, pa verjamem, dobivajo nove in nove člane. Hvala vsem obiskovalcem, hvala tekmovalkam in tekmovalcem in Miha, kot ti rečeš, trgajte dalje!«

Prižgali smo zvezdice v očeh tistih najranljivejših članov naše skupnosti, ki živijo tukaj. Ki živijo med nami. Ki jih mnogi ne vidijo. A današnji obiskovalci, tekmovalke in tekmovalci so jih videli in jih vidijo ter tako s sočutjem in podporo svetijo v njihove domove.


<< Nazaj | Novice