Mali grad

Humanitarno tekmovanje Street Workout Kamnik za Anino zvezdico Kamnik

14.12.2014

 

Popoldan se je v veliki telovadnici Osnovne šole Toma Brejca odvijalo humanitarno tekmovanje Street Workout Kamnik za Anino zvezdico Kamnik. Zbranim se je v imenu Občine Kamnik pridružil podžupan Matej Slapar.

Organizator dogodka Street Workout Kamnik, v soorganizaciji Občine Kamnik, je z gosti predstavil vadbo na prostem, šport, katerega trend izjemno narašča, vzpodbuja in omogoča športno ter zdravo druženje vseh generacij. Z nami je bilo preko 30 najboljših streetworkout akterjev s celotne Slovenije. Članicam in članom Street Workout Kamnik so se pridružili člani Street Workout Lesce in Bled, Street Workout Vodice, Velefit, Street Workout Domžale, Street Workout Hrastnik, Bar Dragons Ljubljana, Bad Banding Slovenia, Bar Wings Ivančna Gorica, Street Workout Šmarca in Brdo Workout. Med seboj so se pomerili v prav posebnih tekmovanjih, in sicer v »freestyle«, »pull-upih« na drogu, »muscle-upih« in »dipih« na bradlji.

Lepo število športnih navdušencev in tistih, ki bodo morda to še postali, je s svojo prisotnostjo omogočilo lepše praznike socialno šibkim družinam naše občine. Dogodek je bil namreč v prvi vrsti namenjen dobrodelnosti, saj so pridne, nesebične in dobrodelne Anine zvezdice Kamnik namesto vstopnic sprejemale hrano z daljšim rokom uporabe in tako tudi v teh prazničnih dneh svetijo družinam v stiski. Dogodek sta, poleg donatorjev, podprla še Osnovna šola Toma Brejca in Kulturno društvo Priden možic.

Zbrane je ob športnem druženju sprva pozdravil in nagovoril vodja Street Workout Kamnik Miha Šest, ki ni skrival navdušenja nad dobrodelnostjo prisotnih in pozitivno zrl v prihodnost, saj bomo tako marsikomu polepšali prihajajoče praznike. Za doboroto in srčnost vseh prisotnih se mu je z zahvalo pridružila tudi idejna vodja Aninih zvezdic Ana Lukner. 

V imenu Občine Kamnik pa je zbrane nagovoril podžupan Matej Slapar in med drugim dejal: »Ko se združita dve zgodbi, kot sta Street Workout Kamnik in Anina zvezdica, je že to samo po sebi razlog za navdušenje, pa vendar naj poudarim, da ste v teh kriznih časih prav vi razlog za optimizem v tej družbi in tista luč, ki razsvetljuje. Skupina Street Workout Kamnik, ste ena izmed najučinkovitejših sredstev zoper popivanje in vandalizem ter tako za zdrav napredek posameznikov in celotne družbe. Na Občini Kamnik smo navdušeni nad vašim prispevkom h koristnemu preživljanju prostega časa in zdravemu življenjskemu slogu, zaradi tega dejstva pa si je treba še toliko bolj prizadevati za posodabljanje javne urbane opreme, da bo prostor v Kamniku še prijaznejši.« Ob koncu pa še dodal: »Prepričan sem, da si prav vsi v tej dvorani želimo, da bi ustvarili takšne gospodarske in socialne pogoje, da bi čim manj ljudi potrebovalo vašo pomoč. Do tja bo še kar nekaj dela, pa vendar vam želim, da bi do takrat vztrajali v dobrem.«

V mesecu decembru, ki za večino velja za najlepši mesec v letu, pa se v tem času žal mnogi počutijo še bolj odrinjene kot ostale dni v letu. Sočutje in podporo tistim, ki jo potrebujejo pomoč, so s svojim prihodom pokazali številni obiskovalci, kot tudi tekmovalke in tekmovalci, ki so navduševali z atraktivnimi točkami. Lahko bi dejali, da so prižgali zvezdice v očeh tistih najranljivejših članov naše skupnosti, ki živijo tukaj, ki živijo med nami. 


<< Nazaj | Novice