Mali grad

Humanitarna akcija »Čisto veselje«

05.03.2015

 

Humanitarna akcija »Čisto veselje« bo potekala med 16. in 21. marcem 2015. V sklopu akcije se bodo zbirale odpadne surovine na več kot 30-ih lokacijah po Sloveniji. Zbran material se bo ovrednotil, izkupiček pa bo namenjen za letovanje otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Svoj prispevek lahko odda vsak, tako da odpadne surovine pripelje na eno izmed lokacij. Ob predaji odpadnih surovin sodelujoči prejme kuponček s katerim se uvrsti v nagradno žrebanje za male gospodinjske aparate Gorenje.

Humanitarna akcija »Čisto veselje« sta v sodelovanju zasnovala podjetje Gorenje Surovina d.o.o. in projekt »Botrstvo v Sloveniji«.

O projektu Botrstvo v Sloveniji

»Botrstvo v Sloveniji« je projekt, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in si že od leta 2010 prizadeva za izboljšanje kakovosti življenja ter enakovrednost v družbi vrstnikov otrokom in mladostnikom iz socialno šibkih družin. Namen Botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Preko Botrstva je vse pogosteje otrokom omogočeno osnovno preživetje, poleg tega pa tudi vključevanje v plačljive šolske in izvenšolske dejavnosti in organiziran prosti čas.  

Čisto veselje za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami

Sloveniji je vedno več otrok, ki so vključeni v običajne osnovne šole, vendar zaradi čustvenih in vedenjskih motenj pogosto potrebujejo dodatno pomoč. To so otroci s težavami, kot so hiperaktivnost, različne oblike avtizma ter motnje koncentracije.

Prav zaradi svoje posebnosti so ti otroci pogosto izključeni iz organiziranih prostočasnih aktivnosti ter s tem druženja z vrstniki, saj njihove težave zahtevajo dodatnega vzgojitelja, ki ga običajno morajo plačati starši sami. Za družine, ki živijo v revščini, je to prevelik zalogaj, saj težko krijejo že osnovne življenjske stroške. Z vašo pomočjo bomo tem otrokom omogočili vključevanje v organizirana letovanja, zimovanja in tabore ter poskrbeli tudi za potrebno strokovno pomoč na počitnicah. Tako jim bomo omogočili druženje z vrstniki in enakovredne možnosti za razvoj. Pričarali jim bomo čisto veselje.

Kaj zbiramo?

Električna in elektronska oprema

Jekleni odpad

Odpadni papir

Barvne kovine

Več o akciji si lahko preberete na spletni strani www.cistoveselje.si.

Besedilo in fotografije: ekipa »Čisto veselje«

 


<< Nazaj | Novice