Mali grad

Hribovšku pripadal MTB Slavnik, Naglič pa sedmi v Gradcu

08.05.2017

 

Hribovšku pripadal MTB Slavnik, Naglič pa sedmi v GradcuMinuli vikend člani Calcit Bike Teama niso počivali, trije so dirkali na premiernem MTB maratonu Slavnik, osem pa jih je tekmovalo v Gradcu. Na MTB Slavnik je zmagal Boštjan Hribovšek, v Avstriji pa je bil na močni mednarodni dirki Rok Naglič sedmi. Na 1. MTB Slavnik je na najdaljši, 84 km dolgi trasi slavil Boštjan Hribovšek, ki je za 2:50 minute ugnal Mateja Lovšeta, tretji je bil še en Calcitovec Jure Belak z zaostankom 6:34 minute. Rajko Novak je bil 14.

“Štart je bil natanko ob 9 uri, in začelo se je. Vsi bolj kot ne smo samo čakali, kaj nam bo proga ponudila. Makedam, single, kamenje? Vse je bilo. Od lahkih makedamskih vzponov do mokre listnate potke in do kamnitih razmočenih spustov. Lahko je žal tistemu MTB-jevcu, ki se je zjutraj ustrašil nočnega deževja. Proga je bila super, prava dolžina in višinci, da se lahko že reče maraton. Po nekaj minutah tekme smo spredaj ostali štirje tekmovalci. Kmalu sem videl, da bom moral odigrati taktično tekmo in na delih, ki so tehnično bolj zahtevni, iskati luknjo za beg. In prav tako se je zgodilo. Po približno 1h 15min je sledil daljsi spust, ki je postregel z razmočenimi skalami. Na koncu spusta sem si nabral manjšo prednost. Nič nisem čakal, samo pritisnil na pedala in v svojem tempu nadaljeval vse do cilja. Klance sem enakomerno odpeljal, na spustih pa sem si dal duška s svojim fully-em,” je pojasnil Hribovšek.

“Slabo ogret sem odpadel proti vrhu prvega klanca, potem pa le uspel priključit prvim trem. Po nekje 1.5h je na enem spustu Boštjan naredil razliko in se nam odpeljal. Sam sem vozil za Matejem in ko sem videl, da bi lahko Boštjan zbežal, sem se umaknil za Mokota in Mateja in nisem pomagal pri narekovanju tempa. Na enem izmed naslednjih klancev ga je Matej hudo pohodil, nekaj časa sem vztrajal, ampak ker je bilo pred nami še dve uri dirkanja, sem spustil, saj bi ob takem tempu verjetno plačeval davek kasneje. Sledila je solo vožnja do cilja. Drugače pa lep in dobro organiziran maraton,” je bil komentar Belaka.

V Gradcu sta dirkala dva člana naše A ekipe. Boljši je bil Rok Naglič na sedmem mestu v moški konkurenci, za zmagovalcem Martinom Loojem je zaostal 5:36 minute. Gregor Krajnc je končal na 20. mestu.

“Med hudo konkurenco sem oddirkal svoj maksimum ter si priboril 7. mesto. Dosegel sem zelo zadovoljiv rezultat, saj sem s tem pridobil novih 16 UCI točk, ki mi bodo koristile za boljšo štartno pozicijo na svetovnem pokalu čez 2 tedna,” je povedal Naglič.

“Zadnje tri dni nisem bil povsem zdrav, ampak sem se odločil, da startam. V prvem krogu sem naredil dve napaki, kateri sta me stali nekaj mest in padec ritma. Prvi krog sem končal okoli 25. mesta, nato pa šel nek tempo, ki me je na koncu pripeljal na 20. mesto. Nisem najbolj vesel, ampak vem, kaj je slo narobe. Verjetno si bom pred svetovnim pokalom na Češkem vzel prost vikend, se dobro spočil in bolj kvalitetno potreniral,” je dodal Krajnc.

Peterica Calcitovcev je najprej tekmovala v tehniki. Gal Starman je bil 13. v kategoriji U13 in Hana Kranjec Žagar tretja v isti starostni kategoriji. Matic Kranjec Žagar je končal na 10. mestu v U17, Blaž Žle na 25. in Jernej Hribar na 33. Po krosu je Hana Kranjec Žagar osvojila tretje mesto, Matic Kranjec Žagar 14., Blaž Žle 15. in Jernej Hribar 27., Gal Starman pa 21. Mihael Štajnar med mladinci ni končal dirke.

Vir: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice