Mali grad

Hribovšek letos mogoče stopničko nazaj

26.03.2015

 

Boštjan Hribovšek je najizkušenejši in najstarejši član članske ekipe Calcit Bike Teama. V sezoni 2014 je bil izjemen, prvič v karieri je osvojil državni naslov v olimpijskem krosu, dobil je seštevek slovenskega pokala, edini tekmec na domačih tleh mu je bil le klubski kolega Gregor Krajnc, odlično je dirkal tudi na mednarodnih dirkah C1. Letos ima nekoliko drugačne cilje, a so ti kljub temu visoki.

V primerjavi z lansko sezono Hribovšek na začetku te ni tako veliko dirkal, je pa zmagal eno dirko zimske lige in Kras kros. Prvi pravi test bo imel v nedeljo, 29. marca, v avstrijskem Langenloisu.

»Letos je bilo čez zimo veliko manj kolesa, kot lani. Ne zato, ker bi ga namenoma črtal, vremena ni bilo pravega. S tem se nisem obremenjeval. Ciklokors sem črtal iz programa, nisem imel motivacije, sem si raje spočil glavo in telo. Šel sem na nekaj gorskih tekov, da sem bil v stiku in povsem za trening. Veliko sem hodil v hribe, nekajkrat sem šel na turno smučanje, vključil sem veliko več fitnesa, kot lani. Letos sem bil v fitnesu dvakrat do trikrat tedensko. Treniral sem ravno toliko kot lani, nisem povečal količine, niti je ne morem zaradi službe. Kolikor sem lahko, sem bil popoldan na treningu,« je uvodoma razložil Hribovšek.

»Kolo ostane enako kot lani, zamenjal bom nekaj najbolj pomembnih stvari. Dobili smo dva kolesa v klub, ampak sem se odločil, da obdržim starega. Dober mi je, navajen sem ga, ne vidim potrebe po novem ali še boljšem. Odlično kolo je za to, kar mi tekmujemo,« se Kamničan drži reka zmagovalnega konja se ne menja. S kolesom je namreč oddirkal eno svojih najboljših sezon do zdaj.

Ne samo kolo, tudi trener ostaja isti, to bo še naprej Gregor Miklič. Skupaj sta se odločila, da bosta nekoliko spremenila program dirk; črtala sta svetovne pokale in se bosta osredotočala na domače dirke in mednarodne dirke v bližini Slovenije.

»Mogoče bomo letos stopili eno stopničko nazaj, to sva že načrtovala z Mikijem. Svetovnih pokalov nimam v načrtu, svetovni pokal bodo zame mednarodne dirke C1, za te bomo skušali načrtovati  formo, dober rezultat. Na svetovni pokal lahko grem še tako vrhunsko pripravljen, pa ne bom naredil rezultata, med 100 ne bom prišel. To se mu zdi neumno. Od tega, da ne grem na svetovne pokale, bomo več imeli vsi, in jaz in klub. Bolje da imamo dober rezultat na C1 dirkah,« meni 30-letnik, ki je prepričan, da bo tudi letos imel velikega tekmeca v Krajncu, želi pa si čim več dirkati v tujini, kjer bo videl, kako dobro je pripravljen in česa je sposoben.

Hribovšek je najverjetneje po lanski dobri sezoni resen kandidat, da se poteguje za eno mesto, ki ga ima Slovenije za junijske prve evropske igre v Bakuju. Krajnc je že napovedal, da se bosta s Hribovškom borila za eno mesto, ki pa seveda še ni zagotovljeno; nekdo si ga bo prislužil le z dobrimi dirkami.

»Treba bo se bo že prej dobro pripraviti, dobro odpeljati dirke. Tja bo šel tisti, ki si bo to zaslužil, ki se bo najbolje peljal. Tam bo 45 tekmovalcev, nihče ne bo slab. Ni tako kot na C1, ko jih pride 40, 20 se jih odpelje, ostali ostanejo skupaj. Če ne bom dobro pripravljen, ne vidim smisla, da bi tja hodil na izlet. Rad bi, da gre nekdo, ki bo takrat res dobro pripravljen. Tako je najbolj pošteno. Vsi se bomo pa maksimalno potrudili. Vsak ima željo,« je zaključil Hribovšek.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice