Mali grad

Hotel Malograjski dvor kmalu odprt

08.12.2014

 

Hotel Malograjski dvor, ki se ponaša z dvestoletno tradicijo, katerega ponovno odprtje so Kamničani pred petimi leti sprejeli z velikim navdušenjem in še večjimi pričakovanji, je namreč v mesecu juliju 2014 pristal v stečaju. Razlog temu je bila trajna insolventnost in velike izgube, ki so jih zaradi premajhnega obiska gostov imeli vsa leta poslovanja.

Objekt, ki je bil pred leti generalno obnovljen in dobro vzdrževan, je v odličnem stanju, zato se je stečajni upravitelj g. Igor Bončina odločil hotel konzervirati in ga prodati, kar pa vsekakor ne bo lahka naloga. Hotel, ki je imel štiri zvezdice, v času stečaja ni posloval. Gostje, ki so od poletja zaman trkali na vrata edinega kamniškega hotela, so žal ostajali pred zaprtimi durmi. Za kamniški turizem to vsekakor ni bila spodbudna novica, saj so statistični podatki kazali v poletnih mesecih močno povečanje števila obiskovalcev Kamnika, predvsem tujcev.

In zato smo resnično lahko zadovoljni, da se bo v ponedeljek, 15. decembra 2014, ob 17. uri v starem mestnem jedru mesta Kamnika ponovno slavnostno in uradno odprl hotel, ki bo tudi v bodoče obdržal ime »Malograjski dvor«.

Novi najemnik, podjetje Porta Ilirica, d.o.o., ki je navdušen nad lepotami Kamnika in okolice želi, da se hotelski turizem v mestu nadaljuje. Hotel se ponaša s čudovitim razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe in ponuja odlične možnosti k razgibanosti družabnega življenja ter pestri turistični ponudbi. Obljubljajo in v načrtu imajo nekatere povsem nove vsebine, ki pa zaenkrat ostajajo še skrivnost.

Vsekakor pa bo prva naloga gostom ustvariti prijeten in prijazen ambient, z maksimalno vključitvijo domačega okolja.

Nikakor pa ne gre prezreti pozitivnega sodelovanja Občine Kamnik, kar je vsekakor izredno spodbudna novica za nadaljnje plodno poslovno sodelovanje.

Porta Ilirici želimo, da bi smeli načrti zaživeli in da bi se tukaj rojevale nove ideje ter ustvarjale nove zgodbe.

Vabilo


<< Nazaj | Novice