Mali grad

Hiter prevoz preko 100 obiskovalcev z Velike planine

31.05.2011

 

Ob 14.45 uri je bilo vodstvo štaba CZ s strani dežurnega ReCO 112 obveščeno o izrednem dogodku na Veliki planini (izpad električnega toka in posledično prekinjen potniški promet z gondolo). Občinski štab CZ v operativnem sestavu se je z vodjo intervencije na Veliki planini (Dušan Bombač) takoj dogovoril o aktiviranju gasilcev in policije s primernimi vozili. Pri prevozu obiskovalcev so bili aktivirani gasilci PGD Kamnik, PGD Kamniška Bistrica, Policija Kamnik, GRS, CZ Kamnik in Velika Planina. Skupaj je prevoz 102 obiskovalcev z vrha Zelenega roba opravilo 11 reševalcev z devetimi vozili. Za prevoz obiskovalcev je bil organiziran prevoz z avtobusi od Kranjskega raka do doline (Spodnje postaje gondole).

Med obiskovalci je bilo tudi 59 turistov iz Danske, za katere je bil prevoz organiziran z njihovim avtobusom. Preostale potnike je v dolino, in sicer do Spodnje Postaje gondole prepeljal avtobus podjetja Kam-Bus d.d. Nekaj obiskovalcev pa so do doline prepeljali prijatelji in domači.

Skupaj je reševalna akcija trajala pet ur, sodelovalo je 11 reševalcev, ki so opravili 52 delovnih ur. Na reševalno akcijo na Veliki Planini je prišel tudi župan Marjan Šarec, ki se vsem reševalnim enotam zahvalil za hitro in učinkovito reševalno akcijo.

Besedilo: Občinski štab CZ Kamnik, mag. Matjaž Srša, Poveljnik CZ Kamnik

 


<< Nazaj | Novice