Mali grad

Grofica Sophia obiskala CIRIUS Kamnik

28.06.2013

 

Danes je grofica Wesseška v sklopu uradnega obiska v Sloveniji med drugim obiskala tudi CIRIUS Kamnik in si ogledala predstavitev terapevtskega jahanja – hipoterapije. Pred Zavodom jo je skupaj z direktorjem CIRIUS-a Kamnik dr. Vinkom Logajem sprejel župan Marjan Šarec.

Grof in grofica Wesseška sta obisk na povabilo britanskega veleposlanika v Sloveniji Andrewa Pagea začela v sredo. Udeležila sta se dogodkov v okviru projekta Great British Days, ki jih pripravlja veleposlaništvo v Ljubljani.

Medtem, ko je princ Edward skupaj s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem, na Brdu podelil zlata priznanja udeležencem Mednarodnega priznanja za mlade, svetovno priznanega programa za spodbujanje dosežkov mladih, med katerimi so bili tudi dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, pa je grofica Sophia obiskala Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje - CIRIUS Kamnik, kjer sta jo sprejela župan Marjan Šarec in direktor CIRIUS-a dr. Vinko Logaj.

Po uvodnem pozdravu si je grofica Wesseška skupaj z županom in direktorjem ogledala predstavitev terapevtskega jahanja – hipoterapije, z varovanci centra pa še nastop klasične šole jahanja, ki jo pripravljamo v sodelovanju s kobilarno Lipica.

Fotografije: Matej Peljhan


<< Nazaj | Novice