Mali grad

Griče osvojil Boštjan Hribovšek, Calcitovcem znova kar nekaj stopničk

22.04.2014

 

Po drugi dirki slovenskega gorsko kolesarskega pokala v krosu se na vrhu kaj veliko ni spremenilo, vsaj kar se tiče članov kamniškega Calcit Bike Teama. V moški elite kategoriji sta na blatni in deževni dirki Griči v Vrtojbi mesta na vrhu zamenjala klubska kolega, Boštjan Hribovšek je slavil pred Gregorjem Krajncem, v ženski pa je Nina Homovec še drugič ugnala Tino Perše. Ob vseh uspehih v obeh najmočnejših konkurencah so se več kot odlično predstavili tudi najmlajši Calcitovci.

Moško dirko, na progi so bili istočasno tekmovalci elite, U23, U19 in U17, je dobil Boštjan Hribovšek pred Gregorjem Kranjcem in Mitjo Tancikom (Energija.com). Ker Grega nastopa med mlajšimi člani je drugemu mestu v absolutni konkurenci dodal zmago, še vedno oboleli Urban Ferenčak pa je ostal tik pod odrom, na četrtem mestu. Nina Homovec (Orbea Geax) je tako kot v Mekinjah premagala Tino. Na stopničkah je stal tudi Peter Zupančič med starejšimi mladinci, premagala sta ga le Italijana Moreno Pellizzon in Michele Marescutti, Petra pa je do drugega mesta ločila le sekunda.

V točkovanju pokala Slovenije je med člani na vrhu Boštjan s 50 točkami, Mitja Tancik na drugem mestu jih ima šest manj. Med mlajšimi člani je prav tako prvi naš tekmovalec, Grega je po dveh dirkah zbral vse 50 razpoložljivih točk. Tina je druga, s 44 točkami za Nino zaostaja šest točk.

Znova pa so izjemno nastopili tudi najmlajši tekmovalci Calcit Bike Teama. Tako kot v Mekinjah jih je tudi v Vrtojbi nastopilo veliko, prav vsi pa so se zelo izkazali. Zbrali so cel kup stopničk, pohvaliti pa je treba vse. Pri mladinkah je drugo mesto osvojila Eva Jagodič, Katja Kranjec je bila četrta. V kategoriji U7 je Žiga Prelec osvojil drugo mesto, Živa Babnik je bila četrta, v kategoriji U9 je Žan Lopatič končal na drugem mestu, Jan Boltar je bil tretji, Ana Langus pa je prav tako osvojila tretje mesto. V kategoriji U11 sta zmagala Žan Pahor, ki je pokazal izjemno vožnjo, in Hana Kranjec Žagar, v kategoriji U13 je slavil Matic Kranjec Žagar, ki je po letu in pol premagal največjega tekmeca Tea Pečnika, Jaka Starman je bil tretji, tretja pa je bila še Nika Dečman v kategoriji U15.

»To so zame pripravljane tekme, ko si tako dober imaš v glavi samo prvo mesto. Ne moreš pa iti z bremenom v dirko, drugače je hudič z glavo. Mekinje in Vrtojba so priprave za svetovni pokal. Po štirih minutah sem šel naprej. Najprej je šel Matjaž Budin, je domačin in pozna progo. Na klancu je šlo prepočasi in sem šel naprej. Po prvem krogu sem imel kakšnih 20 sekund prednosti pred drugimi. Do konca je ostalo enako,« je razložil Boštjan in opisal še razmere: »Blato ni bilo lepljivo, ampak je špricalo, mokro je bilo. Vse je teklo.«

»Zadovoljen sem. Zdaj sva z Boštjanom 1:1 v zmagah« se je sprva pošalil Grega in opisal dirko: »Od začetka smo šli naprej. Najprej sem se vozil tretji, potem sva s Tancikom vozila skupaj, predzadnji krog sem šel naprej, malo sem skočil, dobil nekaj prednosti. Do konca sem šel svoj ritem, nisem lovil Boštjana, sem se zadovoljil z drugim mestom.«

Tina je po dirki povedala: »Na štart sem šla s pozitivnimi mislimi. Tudi dež me ni zmotil. Začela sem dobro, že kmalu sva z Nino ostali sami. Večino prvega kroga sem bila spredaj in počutila sem se super. Potem pa me je kar zmanjkalo na začetku drugega kroga in Nina je naredila razliko ter jo samo povečevala. Prvi krog sem odpeljala prehitro, potegnil me je dvoboj z Nino. Ne morem biti najbolj zadovoljna z današnjim rezultatom, saj bi s pametno vožnjo lahko naredila več.«

»Že pred tekmo je močno lilo, kar sicer za samo izvedbo tekme ni najbolj primerno, a sem sam vedno vozil dobro v blatu, tako da sem se takega vremena, kar se tekme tiče, skoraj veselil. Na štartu je bilo tudi nekaj Italijanov, tako da se je obetal spet dober boj. Od začetka sem bil malo bolj previden na progi, saj sem si jo zjutraj ogledal še v suhem, tako da nisem vedel, kaj točno me čaka. Noge so bile dobre, vožnja spet tista taprava, tako da sem lahko zadovoljen. Vso tekmo sem vozil s še dvema Italijanoma, proti koncu pa sva ostala skupaj le še s kasneje drugouvrščenim. Na koncu se žal ni dalo več prehitevati, saj prostora za šprint ni bilo, ker pa sem ostal brez zavornih ploščic si na zadnjem spustu pred ciljem žal nisem upal več tvegati, ker se verjetno ne bi izšlo, tako da sem tekmo končal kot najboljši Slovenec pri mladincih na 3. mestu. S tekmo sem lahko zadovoljen,« je razložil Peter.

Besedilo: PR CALCIT BIKE TEAM
Fotografije: Gregor Miklič

 


<< Nazaj | Novice