Mali grad

Grem v planine, med očake stare sive...

23.07.2014

 

Tako pravi znana slovenska planinska pesem, na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik pa smo vam skupaj s kamniškimi planinskimi društvi in ljubitelji planin pripravili zanimiv pohodniški paket, ki vam bo lepote Kamniško-Savinjskih Alp še bolje približal.

Za mnoge v Kamniku je pohodništvo najbolj priljubljena vrsta športa in oblika preživljanja prostega časa. Glede na to, da je okolica obdana s številnimi gorami, hribi in griči, ni to nič nenavadnega. Pohodniške poti različnih težavnosti so dostopne na vsakem koraku, zato naj vas korak ponese v objem neokrnjene narave, odkrivanje novih poti pa naj postane način življenja.

Paket, ki smo ga sestavili, vas v družbi z gorskim vodnikom popelje do enega najbolj prepoznavnih vrhov, Kamniškega sedla, dvatisočakov kot so Planjava, Ojstrica ali Dedec, za konec pa vas bo na Veliki planini čakala prava poslastica. Tridnevni paket vključuje ture s čudovitimi razgledi in nepozabnimi doživetji. Prvi dan je tura tehnično nezahtevna, drugi dan  že malo zahtevnejša ( Kamniško sedlo-Korošica), tretji dan pa je najzahtevnejši na delu Korošica–Konj–Velika planina, spust v dolino pa je enostaven.

S pohodništvom boste ohranili zdrav duh v zdravem telesu, obenem pa se na poti lahko tudi odmaknete ( čeprav aktivno telovadite) pred gručami ljudi, saj boste uživali v spokojni tišini in si odpočili oči ob pogledu na čudovita naravna čudesa.

Seveda pa se lahko na izlet odpravite tudi sami ali s prijatelji. Večina vseh poti je v poletnem času prehodna, če seveda to dopušča vreme. Na tovrstnih poteh se lahko okrepčate tudi z domačo kulinariko ali pa prenočite v  domovih ali planinskih kočah.

Preden pobegnete novim dogodivščinam naproti, naj še enkrat poudarimo, da morate biti za podvige v gorah dobro opremljeni in kondicijsko pripravljeni. Pa srečno pot!

Za informacije smo vam na voljo v TIC-u Kamnik, 01/831 82 50 ali tic@kamnik-tourism.si.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice