Mali grad

Gregor Krajnc krstni nastop med člani končal na 54. mestu

04.03.2014

 

Na Cipru se je v nedeljo končala prva evropska gorsko kolesarska dirka za točke Mednarodne kolesarske zveze (UCI) Cyprus Sunshine Cup, na njej pa je med štirimi Slovenci barve kamniškega Calcit Bike Teama branil Gregor Krajnc, ki je prvič nastopil v članski konkurenci. Štiridnevni etapni krst je končal na 54. mestu med 90 uvrščenimi tekmovalci.

Grega se je prvič preizkusil v članski konkurenci, s končno uvrstitvijo pa je zadovoljen, čeprav so ga vsi prekolesarjeni kilometri na koncu pošteni izmučili: »S krosom sem zadovoljen malo manj, zadnja dva kroga me je pobralo zaradi štiridnevnega dirkanja. Malo sem pogledal rezultate preostalih lanskih mladincev, ki so bili takrat pred mano, zdaj pa sem jih nekaj prehitel. Zadovoljen sem bil že s testiranji, kjer sem dosegel boljše rezultate kot lani. Manjka mi še kilometrine, zadnje tri etape res niso bile lahke. Zadovoljen sem.«

Šentjurčan v dresu Calcita je že po prvi etapi sporočil, da se mu manjka še kakšen kilometer, saj je to vendarle bila njegova prva dirka v letu 2014. »Čez samo tekmo sem se bolj kot ne iskal. Pri prologu težko veš, kako hiter si. Zdi se mi, da so bila kar znana imena pred mano ter tudi za mano, tako da sem zadovoljen,« je  povedal Grega in se ob tem pošalil, da je izkušenejšima Mihi Halzerju (dirko je končal na skupnem 59. mestu) in Urbanu Ferenčaku (skupno 75.) pokazal, da z njim ni več šale. V drugi etapi je bil v igri tudi za prvo petdeseterico, a jo je izgubil na zadnjem klancu. Sicer je osvojil 62. (prolog), 57., 58. in 64.(kros) mesto, skupaj pa 54.

Nekaj manj zadovoljen je po štirih etapah drugi calcitovec Urban Ferenčak, ki je na Cipru nastopal za Salcano. Po prvi etapi je objavil fotografijo tricikla priklenjenega z verigo ter zapisal, da se je tako počutil na prologu, v komentarju pa odpisal: »Kaže točno tako kot na sliki. Malo me prehlad 'matra', ampak bomo preživeli.« Sicer pa  drugi Šentjurčan v kamniški ekipi ni posebej razočaran nad končno uvrstitvijo: »Nekje deset dni se mi vleče prehlad, ampak je vsak dan bolje. Na Ciper nisem prišel rezultatsko obremenjen, ampak sem dirke vzel kot priprave, svoje pa je naredila tudi bolezen, prehlad. Gremo dalje. Ostajam s Salcanom na Cipru za dirko C1 v nedeljo v Voroklinih, potem pa naprej v Izrael.«

Še lani članica Calcita Blaža Klemenčič je osvojila končno peto mesto, zmagovalca Sončnega pokala pa sta postala Švicarja Fabian Giger in Jolanda Neff. Ob tem je treba dodati, da so v Sredozemlju sezono začeli mnogi zvezdniki gorskega kolesarstva, ki so že osvojili medalje na največjih tekmovanjih ter zmagali na dirkah svetovnega pokala.

Besedilo in fotografije: PR CALCIT BIKE TEAM  

 

 

 


<< Nazaj | Novice