Mali grad

Gregor Krajnc drugi na Kras krosu

12.03.2018

 

Gregor Krajnc drugi na Kras krosuV nedeljo so gorski kolesarji Calcit Bike Teama nastopili na prvi domači dirki, Kras krosu. V najmočnejši moški konkurenci je bil od kamniških tekmovalcev najboljši Gregor Krajnc na drugem mestu, ki je na koncu moral priznati premoč Italijanu Diegu Cargneluttiju. Ločila ju je zgolj sekunda.

Na tretjem mestu je končal naslednji Calcitovec Luka Tavčar, na petem pa Rok Naglič. Korošec v črnih barvah Calcit Bike Teama je po uspešnem dirkanju na Cipru veljal za prvega favorita dirke, a mu je boj za najvišja mesta preprečil padec, med lovom pa je zatem zašel še s poti. Sedmi skupno je bil Boštjan Hribovšek, Jure Belak pa deseti.

V ženski konkurenci je bilo na startu žal le devet žensk, ciljno črto so prečkale tri. Med njimi je bila tudi Calcitovka Tina Perše na drugem mestu, boljša od nje je bila Italijanka Nicol Guidolin.

»Po startu sem se držal v ospredju in sem šel svoj tempo. Vedel sem, da za ravnino potrebujem sodelovanje tekmecev, tako smo skupaj z Lukom Tavčarjem in kolegom iz Završnice ujeli vodilna. Takrat sem vedel, da sem močen in moram biti v ospredju na spustu, kjer smo ostali sami trije. Žal je Rok s padcem izgubil stik in sva z Italijanom ostala sama. Uspelo se mi ga je že za trenutek otresti, a mi je na spustu priključil. Spopadla sva se v zadnji klanec, kjer sem imel že prednost petih sekund, a sem jih z napako izgubil. Tako sem na zadnji spust vozil za njim in poskušal na silo, a ni šlo. Mogoče pa drugič. Sem pa vesel, da se noge vrtijo in imam stik z najboljšimi,« je povedal Krajnc.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice