Mali grad

Gregor Hribar še štiri leta na čelu Calcit Volleyballa

25.03.2014

 

Včeraj je v prostorih OŠ Stranje potekala redna letna skupščina OK Kamnik, ki je bila hkrati tudi volilna. Za nov štiriletni mandat je bil izvoljen dozdajšnji predsednik Gregor Hribar, ki je poudaril, da bodo z obema članskima ekipama skušali še naprej ostati v vrhu slovenske odbojke, še vedno pa ena največjih težav kamniške odbojke ostaja dvorana.

OK Kamnik se ima v minulem štiriletnem obdobju resnično s čim pohvaliti. Ženska ekipa je po osvojenem naslovu državnih prvakinj leta 2010 tri leta zapored igrala v finalu končnice, v tem času pa je dvakrat slavila v slovenskem pokalnem tekmovanju in letos prvič tudi v srednjeevropski ligi. Vse pohvale si zasluži tudi moška ekipa, ki je dvakrat zapored igrala v finalu končnice državnega prvenstva in dvakrat v finalu pokala Slovenije, kamniško in slovensko odbojko pa so uspešno predstavljali tudi v evropskih pokalih, saj so se v letošnji sezoni v pokalu Challenge prebili v četrtfinale. Vse to so razlogi za pohvale v minulem štiriletnem obdobju, kajti Calcit Volleyball, ki je lani slavil 65-letnico delovanja, je bil uspešen tudi v mlajših kategorijah.

»V teh štirih letih je naš klub ostal v vrhu slovenske odbojke. Smo edini klub, ki lahko v srednjeevropski ligi lahko uspešno z obema članskima ekipama, klub je vodilni v občini Kamnik. V teh štirih letih smo v sam vrh po dolgih letih rezultatskega posta spet uvrstili svojo moško ekipo, ki zadnja leta dosega vrhunske rezultate. Dekleta so po temeljiti prenovitvi igralskega kadra v tej sezoni najboljša do zdaj in pišejo zgodovino kluba. Uspešni smo bili z mlajšimi kategorijami, kjer se vsa zadnja leta uvrščamo v slovenski vrh, verjetno pa bi se dalo več narediti z delom po osnovnih šolah in pripeljati še več perspektivnih igralcev v klub. Uspešni smo bili tudi pri zagotavljanju materialne podpore za delo v klubu. Klub še vedno večino svojega pokroviteljskega denarja pridobi  s strani podjetja Calcit, kjer nam gospod Matevž Kirn, častni član kluba in direktor podjetja Calcit d.o.o., zvesto stoji ob strani. Kljub težki gospodarski situaciji v Sloveniji smo zadnja štiri leta dokaj redno izpolnjevali svoje obveznosti,« se je Gregor Hribar, dozdajšnji in kot se je izkazalo pozneje, po volitvah, tudi zdajšnji predsednik OK Kamnik na kratko dotaknil prehojene poti v zadnjih štirih letih.

Seveda pa je cilj kamniškega odbojkarskega kluba, da bi v vrhu slovenske odbojke ostal tudi v prihodnje. V klubu se tudi zavedajo, da bo nekatere zadeve treba še izboljšati in da še obstajajo določene rezerve v njegovem delovanju.

»Zavedamo se, da prav z vsako svojo ekipo ne bomo mogli biti v samem vrhu, je pa težnja kluba biti uspešen in delati vrhunsko. Z žensko člansko ekipo smo v nekaj letih prišli na vrh, tik pod vrhom je tudi naša moška ekipa in ker prihodnost drugih slovenskih klubov trenutno bolj črnogleda, nam posledično lahko uspe biti z obema članskima ekipama na samem vrhu še nekaj let. Tudi druge naše ekipe imajo potencial, s pravimi strokovnimi potezami bi lahko bili v vrhu – a predvsem z najmlajšimi vrh ni merilo. Predvsem moramo izboljšati delo v šolskih športnih društvih. Zavedati se moramo, da so šole naša baza, od koder dobimo največ kakovostnih mladih igralcev, zato je potrebna boljša povezanost s šolskimi pedagogi in pridobiti več igralcev/lk, ki imajo ustrezen potencial. Veliko je rezerve še v t. i šoli odbojke in tečajih odbojke na mivki. Prav tako bomo morali okrepiti strokovno delo v klubu in zagotoviti transparentno finančno poslovanje kluba ter zagotoviti pravno ustreznost delovanja v vseh pogledih. Ena naših največjih težav ostaja primerna dvorana. Ob primerni dvorani bi bili morda lahko naši cilji še višji, toda žal so v občini Kamnik pogoji za kolektivne športe katastrofalni, zato ni čudno, da se poleg odbojke drugi kolektivni športi skoraj ne morejo ustrezno razvijati. V poplavi naraščanja številčnosti in kakovosti individualnih športov, je potrebno  v sodelovanju z občinsko upravo najti ponovno ravnovesje in zagotoviti boljše osnove – infrastruktura, sofinanciranje strokovnega kadra,« pa je Gregor Hribar dejal, potem, ko je bil izbran za novega (starega) predsednika OK Kamnik.

Ob Gregorju Hribarju so v upravnem odboju OK Kamnik še Matevž Kirn, Aljoša Jemec, Franci Kramar, Katja Kirn in Peter Hribar. Člani nadzornega odbora so Tjaša Smola, Franci Obolnar in Neva Suhadolčan, člani disciplinske komisije pa Aleš Hribar, Drago Ferko in Željana Blagojević.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Franci Kramar - Cico


<< Nazaj | Novice