Mali grad

Gospod Jože Berlec praznuje častitljivi 99. rojstni dan

11.09.2018

 

Gospod Jože Berlec praznuje častitljivi 99. rojstni danPodžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi je popoldan čestital častnemu občanu Občine Kamnik Jožetu Berlecu za častitljivi 99. rojstni dan, ki ga praznuje ravno na današnji dan. Čestitkam so se pridružili tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, predsednik Sveta regije Ljubljana III Slavko Jalovec, poveljnik Gasilske zveze Kamnik Gašper Baloh, predsednik Komisije za veterane Gasilske zveze Kamnik Tone Prelesnik, predsednik Komisije za veterane PGD Kamnik Tone Koželj in član PGD Kamnik Janez Repanšek. Ponosno pa je o očetu pripovedoval njegov sin Joško Berlec.

Gospod Jože Berlec se je rodil 11. septembra 1919 v Buču, Šmartno v Tuhinju. Jeseni leta 1921 se je družina preselila v Kamnik. Po končanem šolanju, osnovni šoli v Kamniku, Meščanski šoli Zgornja Šiška in kasneje Meščanski šoli Spodnja Šiška, je v letu 1934 pričel z delom vajenca v kamniški tovarni Titan. V Titanu se je zaposlil leta 1938 in bil tu zaposlen vse do svoje upokojitve leta 1978. Najprej je bil orodjar, kasneje pa je ob sprotnem izobraževanju napredoval do glavnega tehnologa v orodjarni. Leto in pol je bil vodja orodjarne. Aktivno je deloval v delavskem svetu, bil član več komisij in kar 25 let opravljal funkcijo tajnika sindikata. Več let je bil tudi predsednik tovarniške organizacije Rdečega križa in organizator krvodajalskih akcij.

Za njim je dolga in uspešna pot v gasilstvu in vsi, ki ga poznajo, vedo povedati, da je bil pri poveljevanju gasilskih akcij odločen mož, svoje bogato znanje s področja gasilstva pa je kot predavatelj prenašal tudi na mlade gasilce. Dneve dandanes rad preživlja ob prebiranju knjig. Gospod Jože Berlec je za 60 let predanega in uspešnega dela na področju gasilstva v občini Kamnik leta 2000 prejel naziv častnega občana Občine Kamnika in je tudi častni poveljnik Gasilske zveze Kamnik. Sin Joško Berlec pa je danes z navdušenjem med drugim pripovedoval: »Zelo rad bere knjige, vse prebere, kar mu pride pod roko.«

S košarico zdravja je gospodu Berlecu podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi iskreno čestital za visoki jubilej, se mu zahvalil za dolgoletno predanost kamniškemu gasilstvu ter mu zaželel, da ga na poti življenja spremlja zdravje, ki je naše največje bogastvo.

ISKRENE ČESTITKE!


<< Nazaj | Novice