Mali grad

Gospa Izabela Hribar danes praznuje 101. rojstni dan

22.07.2019

 

Gospa Izabela Hribar danes praznuje 101. rojstni danŽupan Matej Slapar je dopoldan s košarico zdravja in s cvetjem čestital gospe Izabeli Hribar, najstarejši Kamničanki, ki danes praznuje častitljivi jubilej 101. rojstni dan. Čestitkam se je pridružil tudi predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak skupaj z Marjano Berlec, gospa Hribar pa nas je sprejela z iskrenim nasmehom in veliko mero dobre volje.

Gospa Izabela Hribar je bila rojena 22. 7. 1918 v Sarajevu. Oče je bil rojen v Ljubljani, mati pa v Kamniku. Po prvi svetovni vojni so živeli v Sarajevu, kjer je dokončala osnovno šolo in štiri razrede nižje gimnazije z malo maturo. Izučila se je za modistko. Kot pomočnica je bila zaposlena v modistični stroki do leta 1941, naredila pa je tudi mojstrski izpit in imela svojo obrt do leta 1946, nato se je zaposlila v podjetju. Leta 1951 se je njen oče upokojil in si zaželel bivati v svojem kraju v Sloveniji, zato je s starši odšla v Kamnik. Med okupacijo je simpatizirala z naprednim gibanjem in pomagala, kolikor je bilo mogoče v hrani, oblekah, cigaretah in denarju, in stvari pošiljala preko brata in znancev v NOV.

V Sloveniji je bila najprej zaposlena pri modistki v Ljubljani, nato pa se je zaposlila pri podjetju »Univerzale« v Domžalah, kjer je bila vodja oddelka damskih klobukov in slamnikov do leta 1960, ko se je začela širiti konfekcija in so njeno delovno mesto ukinili. Istega leta se je zaposlila na Občini v Kamniku, zaradi moževe bolezni pa se je leta 1972 upokojila. Ko ji je leta 1975 umrl mož, se je še za tri leta honorarno zaposlila na Davčni upravi na občini Kamnik. Sicer pa že celo življenje rada bere riše oziroma slika ter izdeluje gobeline in voščilnice. Njena dela smo lahko v letošnjem in lanskem letu občudovali v prostorih Doma starejših občanov Kamnik, saj je za varovance in obiskovalce pripravila razstavo, ki je na stenah Doma visela na ogled kar leto dni. Zadnjih osem let živi v varovanem stanovanju v Kamniku, kjer se dobro počuti. Neizmerno pa je hvaležna za gene, ki ji še danes omogočajo voljo po druženju in ustvarjanju.

Župan Matej Slapar ji je ob okroglem jubileju izrekel iskrene čestitke, z željo, da bi se počutila kar najbolje in ji ne bi zmanjkalo volje do življenja.

ISKRENE ČESTITKE GOSPA IZABELA HRIBAR!

 


<< Nazaj | Novice