Mali grad

Gorska kolesarja Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc uspešna v Albstadtu

21.05.2018

 

Gorska kolesarja Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc uspešna v AlbstadtuGorska kolesarja Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc sta se udeležila dirke svetovnega pokala v nemškem Albstadtu. V soboto je Naglič v konkurenci mlajših članov zasedel 37. mesto, v nedeljo pa je bil Krajnc med člani elite 79. Oba se zdaj selita na Češko, kjer ju prihodnji teden čaka nov svetovni pokal v olimpijskem krosu.

Naglič je v Nemčijo prišel z zelo dobro popotnica – dvema zmagama na mednarodnih dirkah v Gradcu in Kamniku v konkurenci U23 in zelo konstantnim dirkanjem v tej sezoni. Na koncu je iztržil 37. mesto, za zmagovalcem Joshuo Dubaujem iz Francije je zaostal šest minut in 47 sekund.

»Zadovoljen ne morem biti. Zgodilo se je vse, kar se mi je lahko. Startal sem super. V prvem krogu so se mi pojavila težave, zaradi katerih sem izgubil nekaj pozicij. Nato se mi je odprlo, začel sem se boriti. Ko smo zaključili tretji krog, sem bil pol minute za petnajsterico. Mislil sem, da bo to to, da bom med dvajseterico. A zaradi zdravstvenih težav, ki se mi vlečejo, nisem mogel. Za trenutek sem moral upočasniti, tekmovalci so šli mimo. Umiril sem se, pritisnil in prišel do 30. mesta, nato pa sem še padel. Na koncu sem bil že 32., na klanec sem pritisnil, a sem imel na menjalniku toliko blata, da mi ni spustil prestave nižje. Samo šli so mimo mene,« je z mešanimi občutki priznal Naglič, ki se na Češko podaja nadvse motiviran in verjame v uspeh v Novem Mestu.

Krajnc v tej sezoni dirka v članski elite konkurenci, prvič pa se je preizkusil v tej kategoriji v svetovnem pokalu. Od sebe je dal vse, v imenitni konkurenci je zasedel zelo dobro 79. mesto, saj je startal s 100 mesta. Za zmagovalcem, švicarskim zvezdnikom Ninom Schurterjem, je zaostal en krog.

»Od starta sem dal vse od sebe, zadržal startno pozicijo in se prva dva kroga vozil v skupini kolesarjev, s katerimi sem startal. Nato se mi je začelo odpirati, pridobival sem iz kroga v krog, zaostanek za prvim ni bil velik. Dva kroga do konca je zaostanek znašal devet minut in upal sem, da mi uspe odpeljati vse kroge. Žal sem končal s krogom manj. Ampak sem z dirko zadovoljen in navdušen nad vzdušjem ob progi. To se ne da opisati, dobiš kurjo kožo in si na robu, da te prime krč, ampak greš čez sebe, ker ob takem navijanju, ne pomisliš, da bi spustil tempo,« je povedal Krajnc.

Besedilo in fotografija: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice