Mali grad

Gorniški filmski večer je pritegnil ljubitelje gora

24.06.2019

 

Poletni večer, lepo vreme in prečudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe je na dvorišče Grajske terase na Starem gradu privabil okoli 200 ljubiteljev gorniškega filma. Gorniški filmski večer je tudi letos potekal v okviru Pohodniškega festivala v Kamniško-Savinjskih Alpah.

Obiskovalci so si ogledali film The Dawn Wall, ki je na letošnjem 13. Festivalu gorniškega filma prejel Glavno nagrado mesta Domžale. Številni med njimi so se poslužili tudi brezplačnega avtobusnega prevoza na Stari grad.

Koordinator Združenja Kamniško-Savinjske Alpe Grega Ugovšek je v nagovoru spomnil, kako je potekala prva projekcija gorniškega filma na Starem gradu, ko je bil na voljo zgolj sok, danes pa je postrežba ekipa Grajske terase veliko bolj celovita. Ob tem se je Ugovšek zahvalil organizatorju Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Občini Kamnik, Turizmu Vrankar, ki je poskrbela za brezplačne avtobusne prevoze, ter Grajski terasi za postrežbo obiskovalcev.

Projekcija gorniškega filma na Starem gradu vsako leto pritegne veliko število ljubiteljev pohodništva in gorništva. Stari grad nad Kamnikom je čudovita izletniška točka, ki nudi izjemen razgled, zato je tudi vsako leto razumljiva izbira za projekcijo gorniškega filma.

Film The Dawn Wall prikazuje zgodbo Tommyja Caldwella in Kevina Jorgesona, ki sta januarja 2015 očarala svet s plezanjem v 900-metrski smeri Dawn Wall v dolini Yosemite. V steni sta preživela več tednov in mediji po vsem svetu so bili na trnih. A za Tommyja je bil Dawn Wall več kot le vzpon: to je bil vrhunec dolgoletnih prizadevanj in številnih premaganih težav.

Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih Alpah od leta 2015 organizira Združenje Kamniško-Savinjske Alpe, njegov namen pa je promocija gorništva in pohodništva. Festival ponuja raznolike pohode ter spremljevalni program v Alpah. Podrobnejši program festivala je na voljo na tej povezavi, za več informacij o Pohodniškem festivalu v Kamniško-Savinjskih Alpah pa obiščite http://kamnik-savinja-alps.com/.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Fotografija: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice