Mali grad

Gorniški filmski večer je napolnil dvorišče Starega gradu

24.06.2017

 

Pohodniški festival, ki ga pripravljajo turistične organizacije na območju Kamniško – Savinjskih Alp, se je v Kamniku začel z Gorniškim filmskim večerom na Starem gradu. Ogled gorniškega filma Šerpa – Spor na Everestu na priljubljeni izletniški točki v naročju gora je posebno doživetje, kar je spoznalo tudi več kot 200 obiskovalcev filmskega večera. Ti so dodobra napolnili prostor na Starem gradu. Obiskovalce je ambient navdušil. Številni med njimi so se poslužili tudi brezplačnega avtobusnega prevoza na Stari grad.

Pohodniški festival v Kamniško  Savinjskih Alpah, ki ga pripravljajo turistične organizacije v Kamniško – Savinjskih Alpah, je uradno odprt. Festival poteka od četrtka, 22. junija do nedelje, 25. junija in sicer v vseh občinah na območju Kamniško – Savinjskih Alp. Gre za tretji zaporedni festival, katerega namen je ponuditi paleto raznovrstnih dogodkov za vsak okus. Otvoritev 3. Pohodniškega festivala je bil v četrtek, 22. junija, v Solčavi.

Film Šerpa – Spor na Everestu, ki je bil predvajan na Starem gradu, govori o resničnih dogodkih. Leta 2013 so mediji poročali o šokantnem prepiru med plezalci iz Evrope in jeznimi šerpami pod najvišjo goro sveta Mount Everestom. Film je na 11. Festivalu gorniškega filma prejel tudi nagrado.

Na področju Kamnika bodo v okviru 3. pohodniškega festivala sledeče prireditve:

Na področju Kamnika se bodo te dni odvijale sledeče prireditve:

Za več informacij o 3. Pohodniškem festivalu v Kamniško – Savinjskih Alpah obiščite http://kamnik-savinja-alps.com/.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice