Mali grad

Glavni trg v znamenju tržnice Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

27.08.2016

 

Glavni trg v znamenju tržnice Okusi Kamnika – Podeželje in Eko Sončno sobotno dopoldne je zadnjo soboto v mesecu avgustu privabilo na Glavni trg lepo število obiskovalcev, ki so na tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko nakupovali lokalne kamniške dobrote. Med 8. in 13. uro je za prijetno druženje z nekaj ljudskimi plesnimi koraki poskrbela Folklorna skupina Kamnik, dogodek pa so popestrila tudi starodobna vozila, ki so privabljala radovedneže iz vsepovsod.

Na stojnicah so svoje pridelke in izdelke ponujali: Kmetija Pr'Anžič, Kmetija Pr'Gabršk, Kmetija Špeh, Kmetija Močnik, Moja narava, Zlata ptička, Hiša slaščic Tarangela, rokodelka Marija Šmidovnik, Zelenjavni vrt Tina, Kamniške vezilje in rokodelstvo Gabrovec.

V sklopu tržnice je bilo organizirano tudi kulinarično turistično vodenje po Kamniku. Udeleženci so tako spoznavali zgodovino srednjeveškega mesta, obenem pa razvajali svoje brbončice z Okusi Kamnika, ki so jih pripravili v gostilnici in kavarni Pri podkvi, Kavarna Veronika, picerija Napoli, Zlata ptička in Kavarnica na Glavnem trgu.

240. dan leta je tako postregel s pristnimi nasmehi na obrazih in kakovostno lokalno ponudbo hrane, ki jo s srčnostjo in pridnimi rokami pridelujejo okoliške kmetije.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice