Mali grad

Glasujte, da otroško igrišče v Arboretumu Volčji Potok postane najboljše otroški igrišče

18.10.2017

 

Glasujte, da otroško igrišče v Arboretumu Volčji potok postane najboljše otroški igriščeGlasujte za otroško igrišče v Arboretumu Volčji Potok za najboljše otroško igrišče - http://promo.delo.si/igrisca.

Radi obiskujete otroško igrišče v Arboretumu Volčji Potok? Seveda, kdo ga pa ne. Njihova igrala so zelo raznolika, zelo zabavna in primerna za otroke. Pa naj bo to spuščanje po jekleni vrvi, plezanje na stolp, spuščanje po številnih toboganih, igranje v hiškah ali plezanje po ladji. Če vse to obožujete, potem se jim sedaj lahko zahvalite tudi tako, da jim oddate glas za najboljše otroško igrišče – http://promo.delo.si/igrisca. Akcijo prireja časnik Nedelo. Glasujete lahko enkrat na dan, pri tem pa lahko dobite zanimive nagrade.

Takole so igrišče predstavili v Nedelu

»Od vseh igrišč, ki jih obiskujemo z našo štiričlansko mularijo, najbolj občudujemo prav to. Vedno večje je, vedno je kaj novega, lepo vzdrževano, čisto, super veliko, v senčki, prijazno tudi do staršev, ne le otrok,« je zapisala Mirjam Judež, Maja Pančur pa: »Poleg tega, da so igrala izvrstna, poteka igra v mirnem, urejenem in naravnem okolju (daleč od drvečih vozil), otroci lahko spoznavajo rastline in druge tematike, ki jih ponujajo različne razstave čez leto.« Idejo za igrišče v objemu dreves je sicer na dopustu pred dvajsetimi leti dobil direktor Arboretuma Aleš Ocepek. »Začeli smo s tremi igrali iz lesa in vrvi. Na slovenskem trgu takrat ni bilo domiselnih igral, ki bi se dobro vključila v naravni ambient, tuja pa so bila nepredstavljivo draga. Prav zato smo si jih sami zamislili in jih tudi sami izdelali. Zaradi dobrega odziva obiskovalcev smo igrišče širili in sproti nadomeščali odslužena igrala. Vsako leto naše igrišče pregleda strokovnjak za varnost in po njegovih navodilih sproti odpravljamo pomanjkljivosti,« je povedal Ocepek.


<< Nazaj | Novice