Mali grad

Glasbo z okusom smo zaključili z JAZZVO kave

30.05.2018

 

Glasbo z okusom smo zaključili z JAZZVO kaveV sezoni 2017/18 smo v Domu kulture Kamnik vzpostavili svež projekt Glasba z okusom. Glasbeni večeri, ki jih dopolnjujemo s kakovostnim kulinaričnim doživetjem Gostilne Repnik iz Kamnika, pričarajo nepozaben klubski večer v intimni atmosferi Kluba Kino dom. Različne žanre in glasbene interpretacije smo združili v klubsko-scenske večere, z dodano noto pa smo razvajali brbončice naših obiskovalcev.

Projekt smo v Domu kulture Kamnik uvedli zaradi zanimanja obiskovalcev po koncertnem programu. Odločili smo se za različne žanre in različne glasbene interpretacije ter jih združili v Glasbo z okusom. V sezoni 2017/2018 je pet večerov začinila vrsta izvrstnih glasbenih interpretov, in sicer Jure Ivanušič, Uroš Potočnik, Jasna Žitnik ter Andrej Marinčič, Marko Hatlak in kot zadnja Jazzva.

Prvo leto smo beležili dobro obiskanost, saj so bili vsi večeri praktično razprodani. Zato bomo uspešno začet projekt nadaljevali tudi v naslednji sezoni 2018/19.

Kuharji Gostilne Repnik so doživetje petih glasbenih večerov vsakokrat nadgradili z izvrstno hrano, ki se je vsakič navezovala na dogodek, ga dopolnila in mu dala svojevrsten pečat. Kot rečeno, se bo razvajanje brbončic nadaljevalo tudi v prihodnjem letu; Glasba z okusom se jeseni vrača in bo ponudil pet glasbenih večerov, ki bodo na sporedu od septembra do maja.

Poleg Glasbe z okusom bo Dom kulture Kamnik v naslednji sezoni postregel s tremi abonmaji; z ustaljenima Maistrovim abonmajem in Abonmajem Kam'nček, obeta pa se preoblikovanje Abonmaja Stand up. Preselili ga bomo v Veliko dvorano, kjer se bo zvrstilo pet izbranih komedij slovenskih gledališč. S preoblikovanjem abonmaja iščemo tudi novo ime. Vabimo vas, da s klikom na https://www.1ka.si/a/173513 vpišete predlog za ime novega abonmaja, najbolj kreativnega bomo nagradili z brezplačnim novim abonmajem.

Na sporedu pa bosta tudi cikla večerov, ki jih pripravljata Glasbena šola Kamnik ter Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik; oba bosta poslastica kamniške mladinske ustvarjalnosti.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice